Νέο Alpine A110 Cup [video]

Νέο Alpine A110 Cup [video]

Το νέο κεντρομήχανο αγωνιστικό πίστας της Alpine κοστίζει 100.000 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Η γαλλική Alpine παρουσίασε μια αγωνιστική έκδοση του νέου της A110 που θα συμμετάσχει σε ένα νέο ομώνυμο πρωτάθλημα, το Alpine Europa Cup.

Το νέο αγωνιστικό ονομάζεται Alpine A110 Cup και είναι ισχυρότερο, ελαφρύτερο και διαθέτει σλικ ελαστικά, ενώ αποτελεί προϊόν εξέλιξης της μητρικής Renault Sport και της Signatech, εταιρεία που η Alpine συνεργάζεται σε αγωνιστικό επίπεδο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Ο νέος 4κύλινδρος τούρμπο των 1,8 λίτρων κέρδισε 18 ίππους (270 συνολικά) από τις αλλαγές στην εισαγωγή και την εξαγωγή, με την ροπή να παραμένει στα 32,6 kgm. Επιπλέον, το βάρος έχει μειωθεί κατά 30 kg (1.050 kg συνολικά) δημιουργώντας αναλογία kg/PS 3,9 (4,28 το πολιτικό).

Η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων που έχει εξελιχθεί ειδικά για αυτή την περίσταση από την Signatech και την 3MO.

Η καμπίνα με την σειρά της έχασε αρκετές από τις επενδύσεις της, τοποθετήθηκε roll cage, και η ανάρτηση αντικαταστάθηκε από μια ρυθμιζόμενη της Ohlins που το έφερε και πιο κοντά στο έδαφος (-40mm). Ακόμα, τα ελαστικά προέρχονται από την Michelin, ενώ το σύστημα πέδησης είναι ενισχυμένο και το κατασκευάζει η Brembo.

Το Πρωτάθλημα Alpine Europa Cup έχει οργανωθεί από την Signatech και για αρχή θα γίνουν τουλάχιστον έξι αγώνες εντός Ευρώπης, με τον πρώτο να πραγματοποιείται στο σιρκουί του Paul Ricard 1-2 Ιουνίου.

[Πηγή: Alpine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube