Κι όμως, μετά από αυτό το τρακάρισμα… συνέχισε [video]

Κι όμως, μετά από αυτό το τρακάρισμα… συνέχισε [video]

Ο Lopez με την Toyota στο Silverstone, στον πρώτο αγώνα του WEC, διέλυσε το αυτοκίνητο στη μπαριέρα. Αλλά το ξανάβαλε στην πίστα και συνέχισε.

Ο José Maria Lopez είχε μια τρομακτικό έξοδο στο Silverstone, στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής.

Ο Αργεντίνος ήταν εκείνη τη στιγμή τέταρτος, με την #7 Toyota TS050 HYBRID που μοιράζεται με τον Kamui Kobayashi και τον Mike Conway. Αλλά άγγιξε το βρεγμένο κερμπ στην πολύ γρήγορη στροφή Copse και έφυγε ευθεία, πέρασε την αμμοπαγίδα και, καθώς το αυτοκίνητο στο σημείο είχε πολλά χιλιόμετρα, καρφώθηκε με πολλά στην καλυμμένη με λάστιχα μπαριέρα. Το ρύγχος, σχεδόν το μισό αυτοκίνητο, θάφτηκε από κάτω.

Η σοβαρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που άναψε το «ιατρικό» λαμπάκι στο αυτοκίνητο. Μια ένδειξη που ενεργοποιείται όταν οι δυνάμεις που αναπτύσσονται ξεπερνούν ένα όριο και ειδοποιούν ώστε ο οδηγός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, ακόμη κι αν φαινομενικά είναι καλά.

Παρόλα αυτά, ο Lopez έδειξε ατσάλινο χαρακτήρα και πολύ ισχυρή θέληση. Με αυταπάρνηση, κατάφερε να ξαναβάλει το αυτοκίνητο στην πίστα και παρότι εξαιρετικά λαβωμένο να το οδηγήσει πίσω στα pits. Η ομάδα το επισκεύασε και η #7 Toyota επέστρεψε στην πίστα στην 23η θέση για να τερματίσει τον 6ωρο αγώνα. Ο Lopez πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι απολύτως υγιής και του έδωσαν εξιτήριο.

Για την ιστορία, τον αγώνα κέρδισε η άλλη Toyota των Kazuki Nakajima, Anthony Davidson και Sebastien Buemi, ύστερα από ένα προσπέρασμα στους τελευταίους γύρους επί της Porsche των Bernhard, Bamber, Hartley. Η Toyota έτρεχε με το αεροδυναμικό πακέτο υψηλής κάθετης δύναμης, ενώ η Porsche χρησιμοποιούσε το χαμηλής αντίστασης κοστούμι του Le Mans.

Ο José Maria Lopez είναι εξαιρετικά πολυάσχολος. Ο τρεις φορές πρωταθλητής WTCC, πέρσι και φέτος αγωνίζεται επίσης στην Formula E και από φέτος και στο WEC, στην κορυφαία κατηγορία LMP1 με Toyota. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube