H FIA αλλάζει το καλαντάρι του WEC για τον Alonso

H FIA αλλάζει το καλαντάρι του WEC για τον Alonso

Για χάρη του Alonso η FIA αλλάζει το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής.

Η FIA αλλάζει το καλαντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής ώστε ο Alonso, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Toyota να ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα στο WEC το 2018, να μη χάσει τον εντός έδρας αγώνα της ιαπωνικής εταιρείας.

Ο αγώνας του WEC στην Ιαπωνία αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην πίστα Fuji στις 21 Οκτωβρίου, το ίδιο Σαββατοκύριακο με το GP Αμερικής στο Austin του Texas. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής ανακοίνωσε σήμερα την μετακίνηση του ιαπωνικού γύρου μια βδομάδα νωρίτερα, στις 14 Οκτωβρίου, προκειμένου ο Alonso να μπορεί να τρέξει στον εντός έδρας αγώνα της Toyota χωρίς να χάσει το Grand Prix της Αμερικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Alonso με την Toyota στο WEC και στο Le Mans για το Triple Crown

Η ισχυρότατη επιρροή του Alonso στον παγκόσμιο στερέωμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι παραπάνω από προφανής. Ο πραγματικός λόγος ήταν σίγουρα η απογοητευτική απόδοση εδώ και τρία χρόνια, ωστόσο ο Ισπανός ήταν ο καταλύτης του διαζυγίου Honda – McLaren. Και αφού κατάφερε να φέρει τη Renault στη βρετανική ομάδα για το 2018, μετά προχώρησε σε συμφωνία με την Toyota για το WEC. Στην προσπάθειά του να κερδίσει το Le Mans και να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του Triple Crown, του άτυπου στέμματος που μέχρι σήμερα έχει φορέσει μόνο ο Graham Hill έχοντας νικήσει το GP του Monaco, το Indy 500 και το Le Mans. Το συμβόλαιο του Alonso θα πρέπει να είναι ένα από τα πιο περίπλοκα παγκοσμίως, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στις επιχειρήσεις γενικότερα, καθώς η Renault και η Toyota είναι ευθέως ανταγωνιστικές στην αγορά αυτοκινήτου και θα κάνουν ταυτόχρονα χρήση της εικόνας και του ονόματος του Alonso στην προώθηση των προϊόντων τους.

Μαζί με το Fuji, o Alonso θα τρέξει σε 27 αγώνες το 2018, σε Formula 1 και WEC. Πολλοί από αυτούς σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα. Ο Zak Brown, αφεντικό της McLaren, είχε δηλώσει ότι προϋπόθεση προκειμένου να επιτραπεί στον Alonso να αγωνιστεί στο WEC και να κυνηγήσει το όνειρο του Triple Crown είναι να μη χάσει κανένα GP και να μείνει συγκεντρωμένος στους στόχους της McLaren. Και ο ίδιος ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι προτεραιότητά του παραμένει η F1. Όπως και να έχει όμως είναι ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Πολλοί ειδικοί αμφιβάλλουν, μεταξύ αυτών ο Mark Webber ο οποίος αγωνίστηκε στο WEC με την Porsche μετά το τέλος της καριέρας του στην F1. Ο Αυστραλός πιστεύει ότι θα είναι αδύνατο για τον Ισπανό να έχει το μέγιστο της απόδοσης και στους δύο τόσο απαιτητικούς θεσμούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube