O Fernando Alonso στο Le Mans με την Toyota

O Fernando Alonso στο Le Mans με την Toyota

Μετά το Indy 500, ο Alonso και στο Le Mans, στο κυνήγι του πολυπόθητου Triple Crown.

Ο Fernando Alonoso, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, θα κάνει το ντεμπούτο του στον 24ωρο αγώνα Le Mans φέτος, στο πλαίσιο ενός περιορισμένου προγράμματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Υπήρχαν από καιρό φήμες που ήθελαν τον οδηγό της McLaren να οδηγεί για την Toyota στον κλασικό αγώνα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από πέρσι να γίνει ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός στην Ιστορία και ο δεύτερος μόλις μετά τον Graham Hill που έχει κατακτήσει το Triple Crown. Δηλαδή τη νίκη στο GP του Monaco, στο Indy 500 και στο Le Mans.

Ως προετοιμασία για τη συμμετοχή του στο WEC ο Alonso συμμετείχε στον πρόσφατο 24ώρο αγώνα της Daytona. Ενώ είχε συμμετάσχει και στις δοκιμές νέων πιλότων του WEC στο Bahrain μετά τον τελευταίο αγώνα του θεσμού, οδηγώντας το πρωτότυπο LMP1 της Toyota. Η McLaren σήμερα ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Gazoo Racing, το αγωνιστικό τμήμα της Toyota, προκειμένου ο Ισπανός να πάρει μέρος σε όσο περισσότερους αγώνες του WEC είναι εφικτό, μεταξύ των οποίων βεβαίως και το Le Mans.  

McLaren και Alonso συμφώνησαν ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η Formula 1, και το αποδεικνύει το γεγονός ότι ο Ισπανός θα χάσει τον εντός έδρας αγώνα της Toyota στο Fuji καθώς συμπίπτει με το αμερικανικό Grand Prix στις 21 Οκτωβρίου. Ο Alonso έκανε το ντεμπούτο του πέρσι στο Indy 500 και αναγκάστηκε για αυτό το λόγο να χάσει το GP του Monaco, το αγώνα στον οποίο η McLaren είχε τις περισσότερες πιθανότητες διάκρισης. Ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης και εντυπωσίασε τους πάντες με την άμεση προσαρμογή του στην οβάλ πίστα, αλλά εγκατέλειψε από κινητήρα (της Honda).

Προφανώς, για την Ισπανό, ο στόχος του Triple Crown δεν είναι κρυφός: «Προσπαθήσαμε πέρσι στο Indy 500 και είχαμε καλές πιθανότητες αλλά στο τέλος ήμασταν άτυχοι. Φέτος, χάρη στη McLaren έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Le Mans. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Αλλά είμαι έτοιμος και ανυπομονώ. Η συμφωνία με την Toyota για το WEC κατέστη εφικτή χάρη στην αμοιβαία κατανόηση που χαρακτηρίζει την άριστη σχέση μας με τη McLaren. Το 2018 ο στόχος μου είναι να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε GP και νομίζω ότι θα τον πετύχω».

«Ο καθένας μέσα στη McLaren αναγνωρίζει ότι ένας διψασμένος για νέες προκλήσεις οδηγός κορυφαίας κλάσης είναι ένα ισχυρό ατού για την ομάδα μας όταν είναι χαρούμενος», δήλωσε ο Zak Brown, επικεφαλής της McLaren. «Πέρσι συνεργαστήκαμε στο εγχείρημα του Indy 500. Και είπαμε ότι θα εξετάζουμε κάθε πρόκληση ξεχωριστά. Και οι δύο γνωρίζουμε ότι το 2018 ο στόχος είναι η Formula 1. Αλλά μετά από προσεκτική ανάλυση των δεδομένων θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια του Fernando δεν αποσπά την προσοχή και την αφοσίωση του από τους στόχους της McLaren».

Η σούπερ-σεζόν του WEC συνεχίζεται και το 2019 με τρεις αγώνες. Αλλά δεν είναι γνωστό αν ο Alonso θα συνεχίσει και για αυτούς. Το timing μοιάζει ιδανικό πάντως φέτος για τον Alonso καθώς η απουσία κάποιας άλλης εργοστασιακής ομάδας από το Le Mans μετά την αποχώρηση της Audi πρόπερσι και της Porsche στο τέλος της φετινής χρονιάς κάνει τα πράγματα κάπως πιο εύκολα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube