Φοβερό ατύχημα για την παγκόσμια πρωταθλήτρια ντράγκστερ [video]

Η Brittany Force, πρωταθλήτρια Top Fuel Dragster –και στους άντρες– μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά εκτός κινδύνου.

Η εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια NHRA Top Fuel, Brittany Force, είχε μια σφοδρή σύγκρουση στον προκριματικό γύρο των αγώνων NHRA Winternationals.

H 31χρονη Αμερικανίδα δεν είχε άλλο τραυματισμό πέρα από μωλωπισμένους πνεύμονες, αλλά την κράτησαν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς μια γυναίκα έσπασε το ρεκόρ Top Fuel Dragster [video]

Η πρώτη εμφάνιση της Force μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου το 2017, έληξε άδοξα όταν έχασε τον έλεγχο του Top Fuel ντράγκστερ των 11.000 ίππων, μπήκε στο διάδρομο του αντιπάλου της και χτύπησε στο τοιχίο ασφαλείας του drag-strip της Pomona. Ευτυχώς, ο αντίπαλός της, Terry Haddock, δεν είχε βρει πρόσφυση στην εκκίνηση και ήταν πολύ πίσω όταν η Force μπήκε στο διάδρομό του. Το ντράγκστερ της Αμερικανίδας, μετά από άλλη μία σύγκρουση στον απέναντι τοίχο και παρά λίγο ανατροπή του, σταμάτησε μετά τη γραμμή του τερματισμού.

Ευτυχώς η Force διατήρησε τις αισθήσεις της και μπόρεσε να μιλήσει με το ιατρικό προσωπικό της πίστας πριν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο. Μαγνητική τομογραφία έδειξε παλιά τραύματα, αλλά τίποτε καινούργιο πέρα από τους μώλωπες στους πνεύμονες.

Η Brittany δεν ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας Force που μπήκε σε νοσοκομείο το περασμένο σαββατοκύριακο, αφού ο πατέρας της, John Force, διακομίστηκε και αυτός για λίγο αφού έσκασε ο κινητήρας του ντράγκστερ του στις κατατακτήριες της Παρασκευής.

Και οι τρεις κόρες του John Force είναι αγωνιζόμενες, και μάλιστα με αξιώσεις (βλ. φωτογραφική gallery).

[Πηγή: NHRA]