Felix Baumgartner: Από τη στρατόσφαιρα στο Nürburgring

Felix Baumgartner: Από τη στρατόσφαιρα στο Nürburgring

Ο άνθρωπος που πήδηξε από τη στρατόσφαιρα προσγειώνεται φέτος στον 24ωρο αγώνα του Ring, όπου θα τρέχει με ένα εργοστασιακό Audi R8.

Πίσω από το τιμόνι ενός Audi R8 LMS Ultra θα βρεθεί φέτος ο Felix Baumgartner, ο πρωταγωνιστής του εγχειρήματος Red Bull Stratos που στις 14 Οκτωβρίου του 2012 είχε σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα.

Ο Felix Baumgartner θα αγωνιστεί με την ομάδα της Audi στο πλαίσιο του προγράμματος Audi Race Experience, που εισάγει νέους οδηγούς στο χώρο των αγώνων. Ο 44χρονος Baumgartner βέβαια δεν είναι ακριβώς νέος αλλά ούτε και εντελώς νέος στους αγώνες, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχε τρέξει σε κάποιους αγώνες ενιαίου με αυτοκίνητα της VW. Φέτος όμως τα πράγματα είναι αρκετά πιο σοβαρά.

Ο φετινός 24ωρος αγώνας στο Nürburgring θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Ιουνίου και ο Felix Baumgartner ετοιμάζεται πυρετωδώς. «Το εγχείρημα με έχει ενθουσιάσει και ανυπομονώ να τρέξω με την ομάδα της Audi», δήλωσε. «Στις πρώτες δοκιμές έμαθα την πίστα του Nürburgring με ένα Audi R8 δρόμου, ενώ με το αγωνιστικό R8 LMS Ultra έχω γράψει μερικά χιλιόμετρα σε άλλες πίστες», συνέχισε, ενώ αναγνωρίζει ότι αρχίζει από το μηδέν αφού πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο σπορ για αυτόν.

Στον 24ωρο αγώνα ο Baumgartner θα μοιραστεί το Audi R8 LMS Ultra 570 ίππων με τον Frank Biela (πεντάκις νικητή του Le Mans), τον Marco Werner (τρις νικητή του Le Mans) και τον Pierre Kaffer. Ενώ πριν από αυτό θα τρέξει σε άλλους δύο αγώνες του VLN στο Nürburgring για ζέσταμα: το 56ο ADAC ACAS H&R Cup και το Adenauer ADAC Simfy-Trophy τον Απρίλιο και τον Μάιο, αντίστοιχα.



[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube