Η Peugeot απειλεί με αποχώρηση από το Dakar

Η Peugeot απειλεί με αποχώρηση από το Dakar

Η FIA θέλει να αλλάξει τους κανονισμούς για να κόψει το προβάδισμα της Peugeot και οι Γάλλοι απειλούν με αποχώρηση.

Η Peugeot θα δώσει τέλος στο πρόγραμμά της για το Dakar σε περίπτωση που ισχύσουν τελικά οι φημολογούμενες αλλαγές στους κανονισμούς για το 2018.

Τον περασμένο μήνα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συζητήθηκαν αλλαγές στους κανονισμούς για τα ράλι Cross Country, τις οποίες αν υιοθετήσει ο διοργανωτής του Dakar φέρνοντας σε μειονεκτική θέση τα αυτοκίνητα buggy με κίνηση στους δύο τροχούς τότε η Peugeot θα αποχωρήσει από τον διάσημο αγώνα. Αυτό δήλωσε ο Bruno Famin, επικεφαλής της Peugeot Sport: «Αν το πλαίσιο αλλαγών της επιτροπής αγώνων cross-country γίνει αποδεκτό και υιοθετηθεί από τους διοργανωτές του Dakar, θα αποχωρήσουμε. Τρέχουμε για να έχουμε πιθανότητα να κερδίσουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα».

Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν οι αλλαγές των κανονισμών είναι να εξισορροπήσουν την απόδοση των κορυφαίων ομάδων για να αυξήσουν τον ανταγωνισμό, δηλαδή να «φρενάρουν» την Peugeot και να βοηθήσουν τη MINI Χ-raid. Άλλωστε, ο Sven Quandt, αφεντικό της Χ-raid, ήταν ένθερμος υποστηρικτής των αλλαγών: «Ο ισχυρός θα πρέπει να είναι έτοιμος να χάσει κάτι, ειδικά αν έχει τόσο μεγάλο προβάδισμα όσο η Peugeot στην πρόσφατη ιστορία».

Ο Carlos Sainz, οδηγός της Peugeot στο Dakar μαζί με τους Sébastien Loeb και Stéphane Peteransel, έχει άλλη γνώμη: «Όταν ξεκινήσαμε, και ήταν ήμασταν πολύ πίσω, κανείς τότε δεν ζήτησε αλλαγή των κανονισμών. Καταλαβαίνω ότι ίσως η αλλαγή είναι μεγάλη τώρα και ίσως κάτι πρέπει να γίνει, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ένα 4κίνητο αυτοκίνητο μπορεί να είναι πιο γρήγορο σε κάποιες συνθήκες», είπε ο Ισπανός, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε διάταξη έχει πλεονέκτημα σε κάποιες συνθήκες.

Η Peugeot έχει πάρει ήδη δύο συνεχόμενες νίκες, και πάει για το hat-trick, κάτι που αν καταφέρει θα είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια.

[Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube