Dakar Special 2017: 13η νίκη για τον Stephane Peterhansel

Dakar Special 2017: 13η νίκη για τον Stephane Peterhansel

O Stephane Peterhansel είναι ο μεγαλύτερος με διαφορά θρύλος του Ράλι Dakar, με 13 νίκες. Το 1-2-3 έκανε η Peugeot με τα 3008 DKR.

Ο Γάλλος Stephane Peterhansel πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη για λογαριασμό της Peugeot, στην επανεμφάνιση της γαλλικής εταιρείας στο Ραλι Dakar. Πλέον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι ένας αναβάτης που μεταπήδησε στα αυτοκίνητα, αλλά ένας πρωταθλητής με αυτοκίνητα που κάποτε είχε πάρει νίκες με μοτοσικλέτα. Κι αυτό γιατί πλέον οι νίκες του με δύο τροχούς είναι 6, ενώ με αυτοκίνητο επτά.

Ο Peterhansel κέρδισε τον εννιά φορές πρωταθλητή στο WRC και team mate του Sebastien Loeb με διαφορά 5’13”. Σε μεγάλο βαθμό ο «Mr. Dakar», όπως είναι δικαίως το παρατσούκλι του Peterhansel, έβαλε τις βάσεις για τον φετινό του θρίαμβο στην Ε.Δ της Πέμπτης, Chilecito-San Juan. Παρότι αρχικά εκείνη η μέρα έμοιαζε εφιαλτική, καθώς είχε εμπλακεί σε ατύχημα με αναβάτη που επίσης έτρεχε στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής να σπάσει το πόδι του. Ο Peterhansel περίμενε στο σημείο μέχρι να έρθει η ιατρική βοήθεια. Και τερμάτισε πίσω από τον Loeb. Στην πραγματικότητα όμως, όση ώρα κινούνταν, οδηγούσε πολύ γρήγορα. Έτσι όταν οι διοργανωτές του έδωσαν πίσω 14’ και κάτι λεπτά χαμένου χρόνου στην αναμονή της ιατρικής βοήθειας, πέρασε μπροστά από τον Loeb.

Dakar Special: Ο Sainz τουμπάρει πάνω σε θεατές [videos]

Ο πολυπρωταθλητής του WRC τα πήγε πολύ καλύτερα φέτος, σε σχέση με πέρσι που είχε εγκαταλείψει. Κέρδισε και την σημερινή Ε.Δ, με μικρή όμως διαφορά, μόλις 19”. Οπότε δεν μπορούσε να καλύψει τα περισσότερα από πεντέμιση λεπτά που τον χώριζαν από την κορυφή. Συνολικά ο Loeb κέρδισε πέντε Ε.Δ φέτος. Έτσι, ενώ η Peugeot είχε μόνο τον Peterhansel πέρσι στο βάθρο με το 2008 DKR, φέτος έχει όλο το podium δικό της. Πίσω από τους δύο προαναφερθέντες, τερμάτισε ο Cyril Despres με το τρίτο εργοστασιακό 3008 DKR, 33’ μακριά από την κορυφή.

Ο Nani Roma ήταν ο καλύτερος των υπολοίπων, με Toyota Hilux, στην 4η θέση, πάνω από μία ώρα πίσω από τον πρωτοπόρο. Το δεύτερο Toyota του Giniel de Villiers νίκησε το ΜΙΝΙ της Χ-Raid που οδηγούσε ο Orlando Terranova, στην μάχη της 5ης θέσης. Ο Kuba Przygonsi (MINI), o πρωταθλητής στο WEC Romain Dumas (Peugeot), ο Conrad Rautenbach (Toyota) και ο Mohammed Abu-Issa (ΜΙΝΙ) συμπλήρωσαν την 10άδα.

Ο Miko Hirvonen τερμάτισε τελικά στην 13η θέση, αφού είχε χάσει πάρα πολύ χρόνο την Πέμπτη, μετά από σύγκρουση με διαγωνιζόμενο φορτηγό που είχε σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων ζημιών να σπάσει και το ψυγείο του ΜΙΝΙ.

Πηγή Motorsport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube