Η νέα BMW M4 είναι έτοιμη για το DTM [video]

Η νέα BMW M4 είναι έτοιμη για το DTM [video]

Η BMW δίνει τα “ρέστα” της με το νέο μοντέλο για να διακριθεί στην αγωνιστική σεζόν του 2014.

Η νέα BMW M4 «γέννησε» ένα νέο αγωνιστικό μοντέλο για να συμμετάσχει στο δημοφιλές Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού DTM, αντικαθιστώντας την M3 DTM.

Οι σφιχτοί περιορισμοί και οι συγκεκριμένες προδιαγραφές των αγωνιστικών του DTM, σημαίνουν ότι η BMW M4 παραγωγής δεν έχει καμία σχέση με το αγωνιστικό M4 DTM. Το μόνο σχεδόν κοινό των δύο μοντέλων είναι η εμφάνιση, πράγμα όχι κακό για την εμπορική καριέρα του νέου μοντέλου.

Σε αντίθεση λοιπόν με την M4 Coupe που διαθέτει 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo, η M4 DTM έχει ατμοσφαιρικό V8. Έχει χωρητικότητα 4,0 λίτρων, περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και αποδίδει 500 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Η νέα BMW M4 DTM θα συμμετάσχει με τέσσερις ομάδες: BMW Team RBM (Augusto Farfus, Joey Hand), BMW Team Schnitzer (Bruno Spengler, Martin Tomczyk), BMW Team MTEK (Timo Glock, Antonio Felix da Costa) και BMW Team RMG (Marko Wittmann, Maxime Martin). Όπως είναι λογικό, στόχος της BMW Motorsport είναι η κατάκτηση και των δύο τίτλων (οδηγού και κατασκευαστή), μιας και την περσινή χρονιά τους πήρε η Audi με τον Mike Rockenfeller.

Ο πρώτος αγώνας της νέας σεζόν θα διεξαχθεί στο Hockenheim στις 4 Μαΐου, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση της νέας BMW M4 DTM από το προωθητικό βίντεο της γερμανικής φίρμας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube