Η Mahindra Racing στη Formula E

Η Mahindra Racing στη Formula E

Η Mahindra Racing ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να συμμετάσχει την Formula E τον επόμενο χρόνο.

Η Formula E θα «ηλεκτροδοτήσει» τους αγώνες αυτοκινήτου για πρώτη φορά από το 2014, οπότε και οργανώνεται η εναρκτήρια σεζόν αυτής της διοργάνωσης.

Η Mahindra Racing είναι η όγδοη ομάδα που έρχεται να πλαισιώσει τη Formula E και θα αγωνιστεί απέναντι στις Audi Sport ABT, Drayson Racing, Super Aguri, China Racing, Dragon Racing Andretti Autosport και e.dams.

Ένα σύνολο δέκα ομάδων θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula E και όλες θα αγωνίζονται με το μονοθέσιο Spark-Renault SRT 01E που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Spark Racing Technology. Ο ηλεκτροκινητήρας του μονοθεσίου που αποδίδει 272 PS είναι φτιαγμένος από τη McLaren Electronics System που προμηθεύει επίσης το κιβώτιο και τα ηλεκτρονικά, ενώ το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας και του τροφοδοτικού είναι από τη Williams Advanced Engineering.

Το πρώτο πρωτάθλημα Formula E θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 και θα γίνει δέκα πίστες σε όλον τον κόσμο: Πεκίνο, Μαλαισία, Χονγκ Κονγκ, Ουρουγουάη, Μπουένος Άιρες, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Μονακό, Βερολίνο και Λονδίνο. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα εξελίσσονται μέσα στην ίδια ημέρα.

[Πηγή Mahindra Racing]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube