Διάκριση στο FIA Hill Climb Masters [video]

Διάκριση στο FIA Hill Climb Masters [video]

Την 4η θέση στην κατάταξη των εθνικών ομάδων κατέλαβε η ελληνική αποστολή στο FIA Hill Climb Masters στην Τσεχία.

Απόλυτα πετυχημένη κρίνεται η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο FIA Hill Climb Masters που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Τσεχία. Οι οδηγοί πήραν σημαντικές εμπειρίες και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε ομαδικο επίπεδο.

Η ελληνική «εθνική Αναβάσεων» αποτελούμενη από τους Γιώργο Αργυρίου (Mitsubishi Lancer EVO IX), Σπύρο Βοργιά (Peugeot 106 S16), Γιώργο Κεχαγιά (Ford Sierra RS 500), Παναγιώτη Λιώρη (Ford Escort WRC) και Γιάννη Πλάγο (Honda Civic Type-R) συμμετείχε στο FIA Hill Climb Masters που έγινε στην Τσεχία. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο πολύπειρος Μάριος Ξανθάκος, ενώ η συμμετοχή στον αγώνα γίνεται με την υποστήριξη της ΟΜΑΕ και της SEAJETS.

Υπενθυμίζουμε, πως το FIA Hill Climb Masters τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014 και ο στόχος είναι να επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, οπότε φέτος είναι η 2η φορά. Σκοπό έχει αφενός την προβολή του δημοφιλούς αλλά και προσιτού οικονομικά θεσμού των Αναβάσεων και αφετέρου, τη δημιουργία ενός θεσμού στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα περιλαμβάνει και αγώνες μεταξύ Εθνικών Ομάδων, ενώ οι τελικοί νικητές θα κερδίζουν μετάλλια ανάλογα με τη θέση που κατέλαβαν.

Χθες το μεσημέρι οι οδηγοί της Ελληνικής ομάδας ολοκλήρωσαν τα 3 σκέλη της ανάβασης στη Τσεχία. Το μόνο που μπορεί να πει κάποιος είναι πολλά συγχαρητήρια για τους 5 Έλληνες οδηγούς που εντυπωσίασαν όσους παρακολουθούν τον αγώνα, με τους σχολιαστές της ζωντανής κάλυψης να εκθειάζουν οδηγούς και τον αρχηγό τους για τη συνολική τους παρουσία και για τον ενθουσιασμό της ομάδας.

Η λίστα των συμμετοχών περιελάμβανε 111 συνολικά οδηγούς απο 14 χώρες. Οι Έλληνες αγωνιζόμενοι είχα να αντιμετωπίσουν πολύ σκληρό συναγωνισμό, με τα αυτοκίνητα των ξένων να είναι υψηλότερων προδιαγραφών, χωρίς περιοριστικό στόμιο στην εισαγωγή ή και με χαμηλότερο όριο βάρους. Στην κατηγορία Ν ο Αργυρίου τερμάτισε 8ος μεταξύ 13 συμμετοχών. Στην κατηγορία Α, ο Πλάγος με το Civic Type R τερμάτισε στην 6η θέση από εννιά συμμετοχές, αλλά είχε να αντιμετωπίσει 4κίνητα αυτοκίνητα, ακόμη και πρώην WRC. Οι άλλοι τρεις οδηγοί της ελληνικής αποστολής συμμετείχαν στην Ε1, την πολυπληθέστερη κατηγορία με 21 συμμετοχές. Ο Κεχαγιάς κατετάγη 11ος και πρώτος Έλληνας. Στην 17η ο Βοργιάς και στην 19η o Λιώρης.

Η συνολική παρουσία της ελληνικής εθνικής ομάδας κρίνεται απολύτως πετυχημένη, καθώς κατέλαβε την 4η θέση στο κύπελλο των ομάδων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube