Live: Οι Έλληνες οδηγοί στο FIA Hill Climb Masters

Live: Οι Έλληνες οδηγοί στο FIA Hill Climb Masters

Ξεκίνησαν σήμερα τα δοκιμαστικά του FIA Hill Climb Masters 2016 στο Šternberk της Τσεχίας – Δείτε αύριο την προσπάθεια των Ελλήνων σε live streaming.

Πολύ κέφι και διάθεση για άξια εκπροσώπηση της χώρας μας έχουν τα μέλη της ελληνικής εθνικής ομάδας που λαμβάνουν μέρος στο FIA Hill Climb Masters, στο Sternberk της Τσεχίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η ελληνική «εθνική Αναβάσεων» αποτελείται από τους Γιώργο Αργυρίου (Mitsubishi Lancer EVO IX), Σπύρο Βοργιά (Peugeot 106 S16), Γιώργο Κεχαγιά (Ford Sierra RS 500), Παναγιώτη Λιώρη (Ford Escort WRC) και Γιάννη Πλάγο (Honda Civic Type-R). Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο πολύπειρος Μάριος Ξανθάκος, ενώ η συμμετοχή στον αγώνα γίνεται με την υποστήριξη της ΟΜΑΕ και της SEAJETS.

Οι οδηγοί μας έχουν κάνει ήδη το πρώτο τους δοκιμαστικό πέρασμα από τη διαδρομή των 3,3 km, απέναντι στους κορυφαίους οδηγούς της Ευρώπης. Γρηγορότερος Έλληνας σε αυτό το πρώτο σκέλος ήταν ο Πλάγος, με χρόνο 1’49’’79, και ακολούθησε ο Αργυρίου με 1’50’’58, ο Λιώρης με 1’54’’36, ο Κεχαγιάς με 1’55’’29 και ο Βοργιάς με 1’56’’59. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους δοκιμών, θα έχουν την ευκαιρία για ένα ακόμα ανέβασμα σήμερα.

Ο καλύτερος χρόνος του πρώτου δοκιμαστικού ήταν το 1'21''48 που σημείωσε ο Ιταλός Simone Faggioli με ένα πρωτότυπο Norma M20FC-Zytek. Tα αποτελέσματα ανεβαίνουν ζωντανά εδώ. Αν επιχειρήσετε να τα δείτε όμως οπλιστείτε με υπομονή, αφού ο server του συστήματος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξημένη κίνηση κι έτσι το site πέφτει συχνά…

Στον αγώνα οι οδηγοί θα έχουν από τρεις προσπάθειες, από τις οποίες θα μετρήσεις η καλύτερη. Τα τρία σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν από τις 08:00 ως τις 16:00 την Κυριακή (ώρα Ελλάδος: 09:00-17:00), και όσοι είμαστε μακριά θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη δράση μέσα από το Live Streaming της Τσεχικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανάβαση Διονύσου: Ν.Μάκρη-Διόνυσος σε 2,5 λεπτά [video]

Υπενθυμίζουμε, πως το FIA Hill Climb Masters τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014 και ο στόχος είναι να επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, οπότε φέτος είναι η 2η φορά. Σκοπό έχει αφενός την προβολή του δημοφιλούς αλλά και προσιτού οικονομικά θεσμού των Αναβάσεων και αφετέρου, τη δημιουργία ενός θεσμού στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα περιλαμβάνει και αγώνες μεταξύ Εθνικών Ομάδων, ενώ οι τελικοί νικητές θα κερδίζουν μετάλλια ανάλογα με τη θέση που κατέλαβαν.

[Πηγή: ΟΜΑΕ / Φωτογραφίες: Κώστας Σπύρου]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube