Πράσινο φως από τη LEGO για μια Caterham Super Seven [video]

Πράσινο φως από τη LEGO για μια Caterham Super Seven [video]

H LEGO αναμένεται να γίνει παγκοσμίως ακόμα πιο συναρπαστική για τους φανατικούς του αυτοκινήτου, καθώς μια Caterham Super Seven ετοιμάζεται για «λανσάρισμα».

Το κιτ του… kit car, όπως αστειευόμενος το περιέγραψε Carl Greatrix, ο εμπνευστής του πρότζεκτ, θα μπει στην γκάμα της LEGO χάρις το πρόγραμμα νέων ιδεών της LEGO.

Βλέπετε, ο Carl είχε τη φαεινή ιδέα για μια «τούβλινη» Caterham Super Seven, την οποία και υπέβαλε στο πρόγραμμα LEGO Ideas. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό τρόπο να μοιράζεσαι μια ιδέα για ένα καινούργιο σετ LEGO και αν ο δημιουργός καταφέρνει να λάβει στήριξη από 10.000 άτομα, τότε το σετ μπαίνει στη φάση «LEGO Review». Στη συνέχεια το πρότζεκτ αναλύεται από τους ανθρώπους της LEGO και όταν πάρει το πράσινο φως, μπαίνει σε φάση επίσημης παραγωγής. Έτσι ακριβώς συνέβη και με αυτή τη Super Seven.

Ο Carl, που όπως είπαμε το περιέγραψε ως το κιτ ενός kit car, υπέβαλε στην πραγματικότητα ένα σχέδιο για δύο αυτοκίνητα που έχουν διαφορετικό αμάξωμα, με το ένα από αυτά να υιοθετεί πιο «γυμνό» και αποκαλυπτικό αποτέλεσμα, καθώς του λείπουν οι πόρτες και το παρμπρίζ.

Το πρότζεκτ υποβλήθηκε στη δεύτερη περίοδο ανασκόπησης των επιλογών του προηγούμενου χρόνου και η LEGO λέει ότι ήδη εργάζεται πάνω στο τελικό σχέδιο του πρότζεκτ. Οι λεπτομέρειες που θα αφορούν το πότε θα διατεθεί το νέο προϊόν και πόσο θα κοστίζει θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο 2016.

[Πηγή LEGO και Carl Greatrix/Flickr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube