Μικροσκοπικός χάρτινος V8 που γκαζώνει! [videos]

Μικροσκοπικός χάρτινος V8 που γκαζώνει! [videos]

Χάρτινες μακέτες κινητήρων, μικρές ή μεγάλες, εντυπωσιακές και μη, έχουμε ξαναδεί. Αλλά αυτή η λειτουργούσα μικρογραφία είναι ένα κομψοτέχνημα.

Η κατασκευή ενός κινητήρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεθείς με ένα αυτοκίνητο. Για να το νιώσεις και να καταλάβεις το δυναμικό του. «Τσικ» να κάνει καταλαβαίνεις τι έχει.

Από τη άλλη, το να φτιάξεις έναν κινητήρα υπό κλίμακα είναι ακόμη δυσκολότερο, καθώς όλα τα μέρη του χρειάζεται να γίνουν μικρότερα και πιο λεπτά. Τι γίνεται όμως αν αντί για μέταλλο χρησιμοποιήσεις στην κατασκευή ενός κινητήρα υπό κλίμακα κάτι πιο μαλακό; Ένας τέτοιος «κατασκευαστής» λοιπόν εμφανίστηκε στο YouTube, προβάλλοντας την κατασκευή ενός μικροσκοπικού μοτέρ V8 από… χαρτί.

Βέβαια, υπάρχει και λίγο σελοτέιπ, αλλά μόνο για να μειωθεί η τριβή στις βαλβίδες! Το χάρτινο μοτέρ αυτό αποτελεί μια εκπληκτική έκδοση ενός πραγματικού V8 που σαφώς θα ούρλιαζε στο γκάζωμα. Εν προκειμένω όμως, το χάρτινο μοτεράκι ακούγεται σαν ρόγχος από χάμστερ, Με τη χρήση του συμπιεσμένου αέρα ενός μπαλονιού που παίζει το ρόλο της τροφοδοσίας, ο V8 τροφοδοτείται με το «καύσιμο» που χρειάζεται για να γυρίσει και να δώσει το υπέροχο λιλιπούτειο «ουρλιαχτό» του. Δεν πρόκειται απλώς για μια μικροσκοπική χάρτινη μακέτα ενός V8, αλλά  για ένα χάρτινο υπό κλίμακα 8κύλινδρο που λειτουργεί!

Το συνταρακτικό όμως είναι, πώς ο κατασκευαστής του έκανε τις απαραίτητες μετατροπές, για να περνά ο αέρας στον κινητήρα. Με την προσθήκη μιας πεταλούδας-μινιατούρας σε ένα καλαμάκι ρυθμίζει τη ροή του αέρα, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα γκάζι. Έτσι το μοτέρ γυρίζει με σταθερές στροφές στην αργή ροή, ενώ με τέρμα ανοιχτή την πεταλούδα ανεβάζει!

[Πηγή motorauthority]

Δείτε στα video που ακολουθούν το χάρτινο V8 να γκαζώνει, αλλά και πώς είναι τα «εντόσθιά» του και η μετατροπή για την «πεταλούδα» του γκαζιού

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube