Μια χρυσή Aston Martin DB5 του James Bond σε δημοπρασία

Μια χρυσή Aston Martin DB5 του James Bond σε δημοπρασία

Ένα επίχρυσο μοντέλο σε κλίμακα 1:3 της Aston Martin DB5 που οδηγούσε ο γνωστός ήρωας στο Goldfinger θα βγει στο σφυρί για καλό σκοπό.

Η όμορφη Aston Martin DB5 ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Sean Connery ως πράκτορας 007 στην ταινία Goldfinger του 1964. Και τώρα ένα επίχρυσο ομοίωμα αυτής σε κλίμακα 1:3 βγαίνει σε δημοπρασία.

Το μοντελάκι είναι κατασκευασμένο από την Propshop. Η ίδια εταιρία ήταν υπεύθυνη και για την κατασκευή των μοντέλων που χρησιμοποιήθηκαν σε κάποιες σκηνές της τελευταίας ταινίας του 007, Skyfall. Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου μοντέλου πέρασε από 3D-scanning μια πραγματική Aston Martin DB5 ώστε να φτιάξει ένα πιστό αντίγραφο.

Το επιχρυσωμένο με χρυσό 24 καρατίων μοντέλο διαθέτει το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων, την αλεξίσφαιρη ασπίδα και την αναδιπλούμενη πινακίδα που είχε και η Aston Martin DB5 του James Bond στην ταινία. Το αυτοκινητάκι φέρει μάλιστα την υπογραφή του Sir Ken Adam, του ανθρώπου που είχε σχεδιάσει τα συγκεκριμένα συστήματα για το αυτοκίνητο του 007.

Το μοντέλο δημοπρατείται ηλεκτρονικά από τον οίκο Christie's, ο οποίος δέχεται προσφορές ως τις 17 Σεπτεμβρίου. Η τιμή εκκίνησης είναι £40,000 (€50.000), ενώ εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης μπορεί να φτάσει μέχρι και τις £60.000 (€75.000). Τα έσοδα από την πώληση θα πάνε στο βρετανικό ίδρυμα NSPCC που μάχεται κατά της κακοποίησης ανηλίκων.

Παράλληλα με την επίχρυση DB5 δημοπρατούνται από τον ίδιο οίκο και άλλα αντικείμενα σχετικά με την ταινία Goldfinger. Ανάμεσα σε αυτά είναι ένα χρυσό ρολόι Omega Seamaster, η γνήσια αφίσα της ταινίας, η πρώτη έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του Ian Flemming και η χρυσή έκδοση του λευκώματος The James Bond Archives του εκδοτικού οίκου Taschen.

[Πηγή: Newspress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube