Diecast: Trabant από τη Vitesse

Diecast: Trabant από τη Vitesse

H εταιρεία Vitesse, στο μέτρο του δυνατού της και στο αναλογούν της, δημιούργησε ένα σοβαρό αποτύπωμα του Trabant, τόσο ως ιστορική καταγραφή όσο και ως αξιόλογο έκθεμα μιας σοβαρής συλλογής.

Το Trabant είναι από τα δέκα αυτοκίνητα που δεν θα έπρεπε ποτέ να κατασκευαστούν. Αν και παρουσιάστηκε ως το αντίπαλο δέος του VW Beatle στην πρώην Ανατολική Γερμανία, με σκοπό να καλύψει τις βασικές ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της, ποτέ δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί το πραγματικό αυτοκίνητο του λαού .

Trabant σημαίνει δορυφόρος ή μεταφορικά στα γερμανικά, συνοδός! Κακοφτιαγμένο, εξαιρετικά ρυπογόνο αφού το κινούσε μια δίχρονη δικύλινδρη προπολεμική μηχανή από DKW 600 κυβικών, επιβίωσε λόγω έλλειψης ανταγωνισμού στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ της εποχής. Περίπου 3.000.000 τέτοια αυτοκίνητα βγήκαν από τη γραμμή παραγωγή στο διάστημα 1963-1990 και κάποια από αυτά πάτησαν τους τροχούς τους και στην Ελλάδα. Περί το τέλος της ζωής του, εφοδιάστηκε με τον κινητήρα των 1.000 κυβικών του Polo.



Ένα συλλεκτικό κομμάτι μοντελισμού είχε κατασκευαστεί και από τη Vitesse  σε κλίμακα 1:18, σε χρώμα πράσινο λαχανί. Ο χρωματισμός δεν είναι τυχαίος αφού αυτό το χρώμα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και για αγνώστους λόγους, είχε ταυτιστεί με την «καλή τύχη».

Στο πίσω μέρος το αυτοκινήτου, δεσπόζει το χαρακτηριστικό DDR δηλωτικό της χώρας προέλευσης -Deutsche Demokratische Republik. Είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι, κλάσεις ανώτερο ποιοτικά από το πραγματικό. Οι λιγοστές λεπτομέρειες του πραγματικού μοντέλου έχουν αναπαραχθεί άριστα, η βαφή είναι εξαιρετική, ενώ οι ζάντες είναι ακριβώς ίδιες με τις ατσάλινες του πραγματικού Trabant.



Το λιτό εσωτερικό αποδίδεται με εξαιρετικά καλή λεπτομέρεια και τέτοιες υπάρχουν ακόμα και στο κάτω τμήμα του σασί. Μόνα ελαττώματά του, το δεν το πίσω καπό που δεν ανοίγει και τα πλαστικά και κυρίως τα φανάρια που θολώνουν με τον καιρό. Αντίθετα, η προσαρμογή και συναρμογή όλων των τμημάτων είναι αρκετά καλή, όπως και η αναπαράσταση του λιλιπούτειου κινητήρα.

Το Trabant μπορεί να αποτελεί μια άθλια επιλογή, οικονομικά και τεχνολογικά επιβεβλημένη από το σοσιαλιστικό νεορεαλισμό, από την άλλη όμως αν σας ενδιαφέρει η ιστορία του αυτοκινήτου, η συγκεκριμένη μινιατούρα αξίζει να στολίσει τη συλλογή σας.

Τι λέει το DRIVE
Μας αρέσει Ο χρωματισμός και οι συνειρμοί του, η συνολική εκτέλεση
Δεν μας αρέσει Η μέτρια ποιότητα των πλαστικών, το πορτμπαγκάζ που δεν ανοίγει
Κλίμακα 1:18
Μήκος 20 cm
Εταιρία  Vitesse
Υλικό  Diecast
Κατασκευή Κίνα
Τιμή €70
Το βρήκαμε Σταθμός 222 – Στυλίδα, τηλ.: 2238 024 914

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube