DieCast: Shelby Mustang G.T. 500E "Eleanor" από τη Shelby Collectibles

DieCast: Shelby Mustang G.T. 500E "Eleanor" από τη Shelby Collectibles

Η πιο εµβληµατική Mustang του σινεµά, µε το δικό της όνοµα αποτέλεσε το αντικείµενο για µια βαριά και προσεγµένη µινιατούρα που αξίζει να έχει τη θέση της σε µια ωραία συλλογή.

«Eleanor» ονοµαζόταν η κάστοµ Ford Mustang Sportsroof του 1971 που πρωταγωνίστησε στη θρυλική ταινία του H.B. Halicki το 1974, «Gone in 60 Seconds», κορυφαίο φιλμ στις σκηνές καταδίωξης. Και ήταν η µοναδική Mustang στην ιστορία του σινεµά που πιστώθηκε µε όνοµα σταρ σε ταινία.

Το όνοµα «Eleanor» εµφανίστηκε και πάλι 26 χρόνια αργότερα στο ριµέικ της ταινίας «Gone in 60 Seconds», αυτή τη φορά µε σκηνοθέτη τον Jerry Bruckheimer και πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage στο ρόλο του κλέφτη Randall "Memphis" Raines, σε µια παραγωγή της Disney.

Για το ριµέικ επιλέχτηκε µια Μustang fastback του 1967, που παρίστανε µια Shelby G.T. 500, ύστερα από τις περιποιήσεις και το body kit, τα οποία επιµελήθηκε ο σχεδιαστής Steve Stanford. Συνολικά κατασκευάστηκαν ένδεκα ή δώδεκα αυτοκίνητα (οι γνώµες των πηγών διίστανται για τον αριθµό) για τις ανάγκες της ταινίας από το Cinema Vehicle Services, συν ένα ακόµη µε µοτέρ Ford 428 για τον Bruckheimer. Τα εννέα από αυτά ήταν µόνο το κέλυφος και τα τρία πλήρως λειτουργικά.

Η µινιατούρα µας δεν είναι µια ρέπλικα του «Gone in 60 Seconds», αλλά µια ρέπλικα Shelby G.T. 500E, όπως έφτιαχνε ο Caroll Shelby τις Mustang του ’67. Οπότε είναι λογικό να λείπουν κάποια πράγµατα, όπως για παράδειγμα το nitrus button πάνω στο λεβιέ. Ωστόσο, στο χώρο του πορτµπαγκάζ θα βρούµε τη φιάλη του νίτρου µε το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώµα.

Ο σχεδιασµός του scoop στο καπό είναι λίγο µακριά από τον πραγµατικό, ενώ υπάρχουν και άλλες ελάσσονος σηµασίας ανακρίβειες. Παρόλα αυτά πρόκειται για µια αξιόλογη µινιατούρα οικονοµικής τιµής. Η οπτική αποδοχή του αποτελέσματος σαφώς και είναι υποκειμενική, αλλά κατά την άποψή μας η Shelby Collectibles παρουσίασε µια πολύ ωραία, βαριά µινιατούρα της G.T. 500E.

Η λεπτοµέρεια όλων των εξαρτηµάτων είναι υποδειγµατική, ο χρωµατισµός άψογος και όλα τα νικέλινα τµήµατα σαν αληθινά. Όλα τα τµήµατα ανοίγουν µε εξαιρετική εφαρµογή. Η βαφή είναι στιλπνή, µε τη σωστή σκούρα απόχρωση (αργότερα βγήκαν και κομμάτια με πιο «ξεθωριασμένο» χρώμα), αλλά και µε µια µικρή ασυµφωνία µεταξύ µεταλλικών και πλαστικών µερών.

Οι ζάντες είναι ωραία χυτευµένες και τα λάστιχα φαίνονται στο σωστό µέγεθος, αλλά δεν έχουν ανάγλυφα µάρκα και διαστάσεις. Η πρόσοψη µε τους πρόσθετους προβολείς και το αγριεµένο ύφος εντυπωσιάζει. Οι ζάντες είναι ακριβή αντίγραφα των πραγµατικών, ενώ τα δισκόφρενα φαίνονται στο εσωτερικό τους.

Στο μηχανοστάσιο, η λεπτοµέρεια στην απεικόνιση του µοτέρ είναι ό,τι περιµένεις από αυτό το επίπεδο τιµής, µε αρκετά ξεχωριστά εξαρτήµατα, καλή αποτύπωση του αληθινού κινητήρα και καλή δουλειά στην έγχρωμη, παρακαλώ, καλωδίωση.

Το κάτω τµήµα του αυτοκινήτου έχει όλες τις λεπτοµέρειες και µάλιστα σε διάφορους χρωµατισµούς ανά τµήµα.

Το εσωτερικό θα µπορούσε να είναι πιο προσεγµένο όσον αφορά τα καθίσµατα, τα οποία είναι ανακλινόµενα. Ρυθμιζόμενο είναι και το τιμόνι, αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι υπάρχει µπόλικο σκληρό µαύρο πλαστικό στην καµπίνα.

Αν είστε οπαδός της αµερικανικής αυτοκινητικής κουλτούρας και ακόµα περισσότερο φαν του συγκεκριµένου έργου, το µοντέλο αυτό δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας.

Mας αρέσει Η προσοχή στη λεπτομέρεια και ο χρωματισμός
Δεν μας αρέσει Η προχειρότητα κατασκευής τμήματος της καμπίνας
Κλίµακα 1:18
Μήκος 26,5 cm
Εταιρία Shelby Collectibles
Υλικό Diecast
Κατασκευή Κίνα
Τιµή €90
Το βρήκαμε Πρατήριο 222, Στυλίδα, τηλ.: 2238 024 914

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube