DieCast: Lancia Aurelia από την Burago

DieCast: Lancia Aurelia από την Burago

Η Aurelia, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Lancia με V6, όρισε τη νέα ταυτότητα της ιταλικής εταιρείας και την έβαλε στο δρόμο της επιτυχίας και αυτή της Βurago μέσα από το παιχνίδι αναδεικνύει αξίες συλλεκτικής μινιατούρας.

Η Aurelia σχεδιασμένη από τον Vittorio Jano, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Lancia που βγήκε στην παραγωγή με κινητήρα V6.

Έμεινε στην αγορά από το 1950 μέχρι το 1958 και οι κινητήρες της είχαν χωρητικότητα από 1,8 έως 2,5 λίτρα. Ήταν επίσης από τα πρώτα αυτοκίνητα που εφοδιάστηκαν με ράντιαλ λάστιχα στο βασικό εξοπλισμό τους. Οι Aurelia Spider βγήκαν στην παραγωγή μόνο για ένα χρόνο και παρήχθησαν 240 κομμάτια. Με πανοραμικό παρμπρίζ, αφαιρούμενα πλαϊνά παράθυρα, μαλακή οροφή και σχεδιασμό από τον Pininfarina, έγιναν αντικείμενα πόθου της εποχής τους. Αλλά και σήμερα μία από αυτές κοστίζει στο χρηματιστήριο των κλασικών αυτοκινήτων €1,5 εκατ.

Ευχάριστη κρίση ταυτότητας
Η Burago παρουσιάζει σε κλίμακα 1:18, στο χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα, μία από τις Aurelia Spider που έτρεξε στο Mille Miglia. Βέβαια έχουμε να κάνουμε με μια απλή κατασκευή, στο όριο παιχνιδιού/μοντέλου, με εμφανείς ατέλειες τόσο στο φινίρισμα όσο και στις λεπτομέρειες, αλλά όπως και τα περισσότερα μοντέλα της εταιρίας  ή σχέση αξίας/τιμής είναι εξαιρετική.

Τα τμήματα όλα ανοίγουν και τόσο ο χώρος της μηχανής όσο και του εσωτερικού είναι εύκολα προσπελάσιμοι, αναδεικνύοντας τις βασικές λεπτομέρειες της κατασκευής. Τα νικελένια τμήματα είναι ευπαρουσίαστα, αλλά χρειάζονται προσοχή στη συντήρηση, αλλιώς θαμπώνουν εύκολα.

Εντύπωση προκαλεί το κάτω τμήμα του αυτοκινήτου που οι λεπτομέρειες είναι πολύ περισσότερες από όσες θα περίμενε κάποιος σε ένα μοντέλο αυτής της κατηγορίας. Ζάντες και λάστιχα προσφέρουν μια εικόνα της εποχής με τις πεταλούδες των knock off να ξεχωρίζουν εντυπωσιακά.

Τι λέει το DRIVE
Μας αρέσει
H σπάνια (πλέον) κατασκευή στην Ιταλία
Δεν μας αρέσει
H κατηγοριοποίησή του ως παιχνιδιού
Κλίμακα 1:18
Μήκος 24 cm
Εταιρία Burago
Υλικό Diecast
Κατασκευή Ιταλία
Τιμή Ιδιωτική συλλογή

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube