DieCast: Jaguar E-type 3.8 Series 1 από την AUTOart

DieCast: Jaguar E-type 3.8 Series 1 από την AUTOart

Ακόμα και ο Enzo Ferrari δεν μπόρεσε να μην υποκύψει στη πιο γοητευτική και καλλίγραμμη Jaguar όλων των εποχών.

Όταν το σχόλιο «Το πιο όμορφο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ», βγήκε από το στόμα του Enzo Ferrari, όταν είδε για πρώτη φορά την Jaguar E-type, αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει ακόμα πιο ένδοξα η πορεία του συγκεκριμένου μοντέλου της Jaguar στη σκηνή των ενδόξων μοντέλων της αυτοκίνησης.

Διάδοχος της εξ ίσου ένδοξης XK 120, η Ε-type πρωτοεμφανίστηκε το 1961 στο σαλόνι της Γενεύης με αρχικό στόχο τις εξαγωγές και μόνο. Για αρχή φορούσε το γνωστό από την ΧΚ, 6κύλινδρο κινητήρα 265 ίππων, είχε ανεξάρτητη ανάρτηση και τέσσερα δισκόφρενα.

Στη διάρκεια της ζωής της απέκτησε διαφόρους κινητήρες, αλλά και αμαξώματα, όλα όμως συνέτειναν στην ενίσχυση της φήμης του αυτοκινήτου, τόσο στις εκδόσεις δρόμου όσο και αυτές των αγώνων. Συνολικά και μέχρι το τέλος της παραγωγής της το 1975, βγήκαν από το εργοστάσιο της βρετανικής φίρμας, πάνω από 70.000 μονάδες και σε επιβεβαίωση του σχολίου του Enzo, το 2008, η E-type ψηφίστηκε ως το ωραιότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών από την Daily Telegraph.

Με πιστοποιητικό αυθεντικότητας
Η AUTOart δεν θα μπορούσε παρά να τιμήσει αυτό το αυτοκίνητο με μια μινιατούρα αντίστοιχης λάμψης. Σε κλίμακα 1:18, το μικρό μοντέλο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τη δόξα του πραγματικού.

Οι λεπτομέρειες σε όλα τα τμήματα είναι υποδειγματικές και η αντιγραφή του πραγματικού μοντέλου έχει γίνει με σχολαστικότητα. Το χρώμα είναι άψογο, τα χρωμιωμένα κομμάτια λαμπερά και τα τζάμια δίνουν την αίσθηση πραγματικού κρύσταλλου. Όλα τα τμήματα, ακόμα και η τάπα βενζίνης, ανοίγουν με τέλεια προσαρμογή!

Οι τριπλοί καθαριστήρες του παρμπρίζ έχουν αναπαραχθεί με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι οι ακτίνες στις ζάντες έχουν τοποθετηθεί με το χέρι, μία μία, πριν μονταριστεί η ζάντα στον άξονα. Ο κινητήρας είναι μια σμίκρυνση του πραγματικού με όλα ανεξαρτήτως των εξαρτήματα στη σωστή μεριά.

Στο εσωτερικό, οι λεπτομέρειες δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της ποιότητας αφού, εκτός από το ξύλινο τιμόνι, υπάρχουν μοκέτα στο πάτωμα και γνήσιο δέρμα στα καθίσματα.

Το κάτω μέρος του αυτοκινήτου είναι πλήρες με τις αναρτήσεις να λειτουργούν κανονικά.

Η E-type της AUTOart συνοδεύεται από πιστοποιητικό αυθεντικότητας της Jaguar. Ένα στολίδι για τη συλλογή σας!

Τι λέει το DRIVE
Μας αρέσει ΟΛΑ
Δεν μας αρέσει Τίποτα
Κλίμακα 1:18
Μήκος 26 cm
Εταιρία AUTOart-Signature
Υλικό Diecast
Κατασκευή Κίνα
Τιμή €160

Το βρήκαμε
AUTORegali – Κηφησιά
Τηλ.: 210 80 87 258

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube