DieCast: BMW Z1 από τη Minichamp

DieCast: BMW Z1 από τη Minichamp

Η Minichamp αναλαμβάνει να μετουσιώσει σε συλλεκτική μινιατούρα το BMW Z1, διανύοντας όμως το μισό δρόμο προς την επιτυχία.

H Z1 (zukunft=μέλλον στα γερμανικά), παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη το 1987 και ήταν το πρώτο ανοιχτό σπορ αυτοκίνητο της εταιρίας ύστερα από απουσία 30 χρόνων από αυτή την κατηγορία.

Αν και αρχικά παρουσιάστηκε ως ένα πρωτότυπο, το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τόσο μεγάλο που η BMW αποφάσισε την άμεση έναρξη της παραγωγής του, με τα πρώτα αυτοκίνητα να πατούν τους τροχούς τους στο δρόμο στις αρχές του 1989.

Δεν ήταν μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η γενικότερη επιθετική εμφάνισή του που τράβηξαν το ενδιαφέρον, αλλά και οι μοναδικές βυθιζόμενες πόρτες που χανόντουσαν στο κάτω μέρος του αμαξώματος όταν άνοιγαν. Η λειτουργία τους ήταν ηλεκτρική, μια ιδέα που ποτέ δεν επανεμφανίστηκε σε αυτοκίνητο. Όλο το αμάξωμα αποτελείτο από πλαστικά τμήματα τα οποία ήταν βιδωμένα πάνω σε έναν ατσάλινο πλαίσιο. Ο κινητήρας και οι αναρτήσεις προέρχονταν 325i και από 2.494 cc απέδιδε 170 PS ενώ η τελική του έφτανε τα 220 km/h.

Το αυτοκίνητο ήταν κατά την ΒΜW ένα dream car και απευθυνόταν σε ένα ειδικό κοινό που μπορούσε να ξοδέψει κάποια παραπάνω χρήματα, χωρίς πολύ σκέψη, για να απολαύσει την ιδιαιτερότητα της Z1. Διατηρήθηκε στην παραγωγή μέχρι το 1991, με 8.000 κομμάτια να περνούν από τη γραμμή παραγωγής και θεωρείται ο πρόγονος όλων των BMW Z που ακολούθησαν. Μια Ζ1 σήμερα κοστίζει σε άψογη κατάσταση κοστίζει από 65 έως 70 χιλιάρικα.



Συλλεκτικό λόγω σπανιότητας
Η Minichamp σε κλίμακα 1:18 παρουσίασε ένα μοντέλο του πρωτοποριακού αυτού αυτοκινήτου με αρκετά καλή απεικόνιση, προσπαθώντας να διατηρήσει την αξία ανάλογη της ποιότητας. Με εξαίρεση τον κινητήρα που έχει αρκετά καλή λεπτομέρεια, όλο το υπόλοιπο μοντελάκι αρκείται στα βασικά με το εσωτερικό του να παραπέμπει σε παιχνίδι. Το χρώμα, αν και στιλπνό, γρήγορα χάνει την λάμψη του, κάτι ανάλογο που συμβαίνει και με τα πλαστικά που με τον καιρό θολώνουν. Οι ζάντες όμως είναι εξαιρετικές, γνήσια δείγματα της εποχής εκείνης της BMW.

Το καπό της μηχανής ανοίγει σε δύο φάσεις , όπως στο πραγματικό και παραμένει ανοιχτό χωρίς άλλη υποστήριξη. Επιπλέον, όπως και στο αληθινό μοντέλο, το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι πόρτες που «χωνεύονται» στο πλαϊνό κάτω τμήμα του αμαξώματος. Η προσαρμογή όλων των τμημάτων είναι πολύ καλή, ενώ ικανοποιητική είναι και η ανάδειξη λεπτομερειών, στο κάτω τμήμα .

Ένα σπάνιο αυτοκίνητο που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο σε μία συλλογή .

Μας αρέσει Η επιτυχημένη αναπαράσταση των χωνευτών θυρών
Δεν μας αρέσει Η πρόχειρη απεικόνιση του εσωτερικού.
Κλίμακα 1:18
Μήκος 23 cm
Εταιρία Minichamp
Κατασκευή Κίνα
Υλικό DieCast
Tιμή Eπικοινωνήστε με τον πωλητή
Το βρήκαμε Πρατήριο 222, Στυλίδα, τηλ.: 2238 024 914

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube