Pirelli: Διαφορετικές περιπτώσεις τα προβλήματα Vettel, Räikkönen με τα ελαστικά τους στο Silverstone

Pirelli: Διαφορετικές περιπτώσεις τα προβλήματα Vettel, Räikkönen με τα ελαστικά τους στο Silverstone

H Pirelli θα διερευνήσει τις δύο περιπτώσεις και θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις

Η Ferrari θέλει να ξεχάσει όσο πιο γρήγορα τον αγώνα στο Silverstone. Πέρα από το γεγονός ότι ήταν σαφώς πιο αργή από τη Mercedes είχε μια μεγάλη ατυχία σε ό,τι αφορά στα ελαστικά. 
 
Μάλιστα οι τελευταίοι γύροι του αγώνα αποδείχθηκαν ένα πραγματικό θρίλερ με τον Kimi Räikkönen να έχει αρχικά πρόβλημα με το εμπρός αριστερά ελαστικό του και να μπαίνει για αλλαγή, παίρνοντας τελικά την τρίτη θέση.
 
Πολύ χειρότερα τα πράγματα για τον Sebastian Vettel, ο οποίος είχε κλατάρισμα, μπήκε και αυτός για αλλαγή και τελικά έπεσε στην έβδομη θέση, πίσω από τις Red Bull και τον Nico Hülkenberg
 
 
Η Pirelli αμέσως μετά την πτώση της καρό σημαίας ξεκίνησε έρευνα για να βρει ποια ήταν τα αίτια του προβλήματος που αντιμετώπισαν οι δύο Ferrari με τα πρώτα δεδομένα (έτσι όπως η Pirelli λέει) να λένε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά περιστατικά.
 
Το πρόβλημα για τον Räikkönen ξεκίνησε όταν έφυγε κομμάτι του πέλματος, χάνοντας πρόσφυση. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Φινλανδός γύρισε στα pits χωρίς να έχει χάσει αέρα από το ελαστικό. Αντίθετα, ο Vettel είχε κλατάρισμα, κάτι που εκ πρώτης όψεως αποδίδεται (και) στο παρατεταμένο μπλοκάρισμα που είχε στη μάχη με τον Valtteri Bottas.
 
Σε κάθε περίπτωση η Pirelli είπε πως δεν έχει καταλήξει ακόμη ποια ήταν τα ακριβή αίτια, και βέβαια πως δεν περίμενε να εμφανιστούν τέτοια προβλήματα παρά το γεγονός ότι και οι δύο οδηγοί της Scuderia πίεζαν πολύ τα μονοθέσιά τους στους τελευταίους γύρους, παλεύοντας κύρια απέναντι στην επίθεση του Bottas
Ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, οπότε όλες οι απορίες μας θα λυθούν. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube