Επίσημο το συναινετικό διαζύγιο McLaren – Honda

Επίσημο το συναινετικό διαζύγιο McLaren – Honda

Η McLaren πέτυχε μια συμφωνία με τη Honda ώστε οι Ιάπωνες να αποχωρήσουν από την ομάδα.

Η McLaren συμφώνησε με τη Honda, ώστε να λύσουν τη συνεργασία τους και η βρετανική ομάδα να περάσει στους κινητήρες Renault το 2018.

Η επιστροφή της Honda στην Formula 1, με έναν μάλιστα χρόνο καθυστέρηση από την εφαρμογή των υβριδικών τούρμπο, ήταν προβληματική. Με πολύ κακή απόδοση και τραγική αξιοπιστία. Ενώ πέρσι είχε φανεί ότι βρίσκει έναν δρόμο εξέλιξης και πλησιάζει τους άλλους κατασκευαστές, φέτος η Honda έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω με τραγικά αποτελέσματα. Και από τις αρχές του καλοκαιριού, κάθε μέρα που περνούσε φαινόταν να φέρνει αυτή τη σχέση πιο κοντά στην διάλυση.

Για λόγους που εξηγήσαμε και προ ημερών, η Renault ήταν η μόνη ρεαλιστική επιλογή για την McLaren. Και σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ του Autosport, η συμφωνία είναι τώρα υπογεγραμένη, από το 2018 και ως το τέλος της σεζόν του 2020. Στο τέλος του κύκλου ζωής δηλαδή των συγκεκριμένων κανονισμών που ορίζουν τις προδιαγραφές των σημερινών κινητήρων. Η McLaren θα έχει κινητήρες πρώτης γραμμής, στο ίδιο δηλαδή στάδιο εξέλιξης με την εργοστασιακή ομάδα της Renault και την Red Bull.

Η συμφωνία McLaren – Renault περιελάμβανε την μετακίνηση του Carlos Sainz από την Toro Rosso στην Renault. Και πυροδοτεί εξελίξεις και στην αγορά οδηγών. Το μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο είναι τι θα κάνει ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός φέρεται να είναι αυτός που ουσιαστικά προκάλεσε αυτή τη μεγάλη αναστάτωση. Με τους κινητήρες της Renault εξασφαλισμένους, ο Alonso λέγεται ότι θα μείνει στην ομάδα. Ότι το νέο του συμβόλαιο θα είναι και πάλι πολυετές και μάλιστα με μειωμένες αποδοχές, καθώς η McLaren όχι μόνο χάνει ένα ποσό που εκτιμάται γύρω στα €100 εκατομμύρια, τα οποία συνεισέφερε η Honda, αλλά θα πληρώνει και τα μοτέρ της Renault. Πράγμα που δείχνει η πρόθεση να βρεθεί επιτέλους σε ανταγωνιστικό αυτοκίνητο και να διεκδικήσει νίκες είναι η απόλυτη προτεραιότητά του.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το Σαββατοκύριακο του GP Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube