Volkswagen: Τα εργοστάσιά της περνούν από άνθρακα σε αέριο

Volkswagen: Τα εργοστάσιά της περνούν από άνθρακα σε αέριο

Το πέρασμα από άνθρακα σε φυσικό αέριο, σύμφωνα με την VW, αναμένεται να επιφέρει μείωση στις ρυπογόνες εκπομπές κατά 60%.

Εάν είστε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα για την αυτοκινητοβιομηχανία ή έχετε ήδη περάσει από την έδρα της Volkswagen στο Wolfsburg, τότε ίσως έχετε δει αυτά τις μεγάλες τσιμινιέρες με θέα το ιστορικό εργοστάσιο της φίρμας. Αυτή η τελευταία λοιπόν μόλις ανακοίνωσε ότι εγκατέλειψε τον άνθρακα για να περάσει στο φυσικό αέριο.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν επενδύουν μεγάλα ποσά μόνο για το λανσάρισμα νέων μοντέλων. Το κάνουν επίσης για τις υποδομές, όπως συμβαίνει στο Wolfsburg, το φρούριο της Volkswagen, όπου η φίρμα επέλεξε να επενδύσει 400 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του ιστορικού εργοστασίου της και για να εγκαταλείψει τελικά τον άνθρακα ως πηγή ενέργειας.

Οι σταθμοί ενέργειας θα αντικατασταθούν από μονάδες που λειτουργούν με φυσικό αέριο, το οποίο, όπως γνωρίζουμε, είναι πολύ πιο πλεονεκτικό από τον άνθρακα όσον αφορά τις εκπομπές CO2 και τους ρύπους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Audi: Με επαναφορτιζόμενο υβριδικό τρένο οι μεταφορές στο Ingolstadt

Η Volkswagen ανακοινώνει ότι με αυτούς τους νέους αεριοστρόβιλους, οι εκπομπές CO2 του κέντρου του Wolfsburg θα μειωθούν κατά 60%, ενώ μέρος της παραγόμενης ενέργειας θα χρησιμοποιηθεί για θέρμανση στην πόλη του Wolfsburg. Συνολικά, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι 424 MW, με 386 MW θερμικής ενέργειας χάρη στον ατμό.

Στη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών, θα πρέπει να προστεθούν εξοικονόμηση νερού και αποβλήτων, σύμφωνα με τη Volkswagen, η οποία στοχεύει να αποδείξει εδώ ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες από το γερμανικό όμιλο για τη μείωση των επιπτώσεων των εργοστασίων στο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube