Audi: Με επαναφορτιζόμενο υβριδικό τρένο οι μεταφορές στο Ingolstadt

Audi: Με επαναφορτιζόμενο υβριδικό τρένο οι μεταφορές στο Ingolstadt

Η νέα, πιο οικολογική μηχανή του τρένου της Audi εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με περίπου 60 τόνους λιγότερο CO2.

Στην πορεία του να κάνει το κύριο εργοστάσιο του Ingolstadt καθαρό από διοξείδιο του άνθρακα, η Audi AG έθεσε σε υπηρεσία μια νέα επαναφορτιζόμενη υβριδική μηχανή τρένου Alstom, η οποία κατέστη επιχειρησιακή μόλις προχθές, 30 Οκωβρίου.

Η μηχανή ισχύος 1.000 ίππων αναφέρει η Audi ότι θα μειώσει τις εκπομπές CO2 μέχρι και 60 τόνους ετησίως σε σχέση με τη συμβατική ντίζελ που χρησιμοποιείτο μέχρι σήμερα.

Η υβριδική μηχανή μπορεί να λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά για μέχρι δύο ώρες και μπορεί να φορτίζεται στο εργοστάσιο χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα CO2-free. Κατά την κίνησή της, όταν χρειάζεται, υποστηρίζεται από μια ντιζελομηχανή. Καθημερινά, 15 συρμοί μεταφέρουν πρεσαρισμένα τμήματα, κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων και πλήρως συναρμολογημένα αυτοκίνητα από άλλες μονάδες και αποθήκες στο σταθμό Ingolstat North για λογαριασμό της Audi. Τα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο επίσης ξεκινούν το πρώτο σκέλος του ταξιδιού τους σιδηροδρομικώς.

Η Audi χρησιμοποιεί ένα σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους 18 km εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου με 17 φορείς μηχανής, των οποίων ο προορισμός περιλαμβάνει την παράδοση βαγονιών σε διαφορετικά κτίρια του εργοστασίου.

Η εργασία αυτή διεκπεραιώνεται από μια μηχανή που συνήθως κάνει 75 τέτοιες διαδρομές ημερησίως και λειτουργεί περίπου 3.800 ώρες ετησίως. Με τη νέα επαναφορτιζόμενη υβριδική μηχανή Alstom, αυτές οι εντός των εγκαταστάσεων μεταφορές θα μπορούν να γίνονται με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, συνεπώς και με σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 μέσα στο campus του Ingolstadt.

Η Audi μελετά την δρομολόγηση κι άλλων υβριδικών επαναφορτιζόμενων μηχανών της Alstom και σε άλλες βιομηχανικές μονάδες της.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube