Οδηγός ηλεκτρικού ΙΧ συνελήφθη για κλοπή ρεύματος!

Οδηγός ηλεκτρικού ΙΧ συνελήφθη για κλοπή ρεύματος!

Η πρώτη σύλληψη για παράνομη χρήση πρίζας για τη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι γεγονός, και πραγματοποιήθηκε στη Georgia των Η.Π.Α.

Ένας ιδιοκτήτης Nissan Leaf έκανε το λάθος να το φορτίσει για 20 λεπτά σε μια εξωτερική πρίζα του σχολείου του γιου του χωρίς να ζητήσει άδεια από κάποιον αρμόδιο. Το αποτέλεσμα ήταν λίγες μέρες μετά από αυτή την πράξη του να συλληφθεί και να περάσει 15 ώρες στη φυλακή!

Ο Kaveh Kamooneh είχε πάει να παρακολουθήσει τα μαθήματα τένις του γιου του σε ένα σχολείο στο Chamblee της Georgia. Το καλώδιο που συνέδεσε όμως σε μια ελεύθερη πρίζα για τη φόρτιση του Nissan Leaf του φάνηκε αρκετά ύποπτη κίνηση σε κάποιον περίοικο, τόσο ώστε να καλέσει το «911», τον αριθμό έκτακτης ανάγκης των Η.Π.Α. Ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο ανακάλυψε ότι το καλώδιο φόρτιζε απλώς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όμως άρχισε να αναζητά τον ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με την αναφορά του αστυνομικού όταν ο Kaveh Kamooneh επέστρεψε στο αυτοκίνητό του δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος. Δεν είχε πάρει κάποια άδεια για τη φόρτιση του Nissan Leaf, όμως ισχυρίστηκε ότι λόγω της ημέρας (Σάββατο) δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος στο σχολείο ώστε να τη ζητήσει. Και μπορεί τότε να γύρισε σπίτι του και στο αστυνομικό τμήμα να έγινε απλώς μια αναφορά για το συμβάν, όμως λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά ήρθαν στο σπίτι του κ. Kamooneh δύο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν για κλοπή ρεύματος.



Το Nissan Leaf ήταν συνδεδεμένο στην πρίζα του σχολείου για 20 λεπτά. Σύμφωνα με τον Don Francis, συντονιστή μιας ομάδας υποστήριξης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Atlanta, το κόστος του ρεύματος που εκλάπη είναι περίπου πέντε cents. Οι υπεύθυνοι του αστυνομικού τμήματος του Chamblee όμως ήταν ανένδοτοι: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο ρεύμα έκλεψε ακριβώς. Πάντως έκανε κάτι παράνομο. Έκλεψε κάτι που δεν ήταν δικό του».

Τώρα που το BMW i3 ξεκινάει την εμπορική του πορεία και στη χώρα μας, με την ανύπαρκτη υποδομή για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ας ελπίσουμε ότι εδώ ο νόμος θα είναι πιο επιεικής με τους παραβάτες που θα επιχειρήσουν να κλέψουν λίγο ρεύμα για να είναι σίγουροι ότι θα μπορέσουν να γυρίσουν σπίτι τους...

[Πηγή: Digital Trends]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube