Βρομούσες σταματούν εξαγωγές αυτοκινήτων από την Ιαπωνία! [+video]

Βρομούσες σταματούν εξαγωγές αυτοκινήτων από την Ιαπωνία! [+video]

Μιλάμε για πάνω από 10.000 οχήματα, που απαγορεύτηκε να ξεφορτωθούν λόγω της ύπαρξης των βλαβερών εντόμων.

Οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι σε τρία μεγάλα εμπορικά πλοία, που μετέφεραν αυτοκίνητα και μηχανήματα από την Ιαπωνία, απαγορεύτηκε η είσοδος σε λιμάνια της χώρας αυτό το μήνα λόγω της μόλυνσης τους από βρομούσες.

Το CNN αναφέρει ότι τα έντομα αυτά αναπαράγονται γρήγορα, τρώνε διάφορα σπαρτά και φρούτα και αντέχουν στα περισσότερα εντομοκτόνα (δείτε και το video πιο κάτω). Πρόκειται για παράσιτα που θα μπορούσαν να κάνουν σοβαρή ζημιά στο οικοσύστημα της Νέας Ζηλανδίας.

Ο CEO της Ένωσης Βιομηχανιών Εισαγομένων Αυτοκινήτων της Ν. Ζηλανδίας, David Vinsen, λέει ότι τα τρία πλοία μετέφεραν πάνω από 10.000 καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

«Στα 15 χρόνια που έχω σ’ αυτή τη θέση και μάλλον στα 30 που εμπλέκομαι σε αυτόν τον τομέα, δεν έχω δει τίποτε τόσο σοβαρό όσο αυτό», δήλωσε.

Πέρα από τα αυτοκίνητα αυτά που περιμένουν να ξεφορτωθούν στη Ν. Ζηλανδία, υπάρχουν και άλλα 8.000 που περιμένουν στην Ιαπωνία να φορτωθούν.

Λόγω των εντόμων, οι εργαζόμενοι που αναλαμβάνουν τη διαδικασία εκφόρτωσης των αυτοκινήτων στα λιμάνια είδαν τις ώρες εργασίας τους να περικόπτονται και τους είπαν να πάρουν άδεια. Σε λίγες εβδομάδες μπορεί να ακολουθήσουν και προσωρινές απολύσεις, είπε ο Vinsen.

Σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθεί παρόμοια μόλυνση στο μέλλον, η νεοζηλανδική κυβέρνηση έφερε νέους κανονισμούς. Σύμφωνα με αυτούς, όλα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με προέλευση από την Ιαπωνία θα πρέπει να καθαρίζονται και να επιθεωρούνται σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις πριν φορτωθούν για τη Ν. Ζηλανδία.

Πρόβλημα με τις ιαπωνικές εξαγωγές αυτοκινήτων είχε παρουσιαστεί και το 2012, εκείνη τη φορά διότι είχαν βρεθεί μέσα σε αυτά αυγά ασιατικής νυχτοπεταλούδας.

[Πηγή: CNN μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube