Τι γνωρίζετε για το μοναδικό στον κόσμο SARD MC8;

Τι γνωρίζετε για το μοναδικό στον κόσμο SARD MC8;

Το SARD MC8 είναι ένα αγωνιστικό Toyota MR2 με μοτέρ V8 που φτιάχτηκε για το Le Mans του ’90. Υπάρχει ένα και μοναδικό σε έκδοση δρόμου.

Η εποχή των κανονισμών GT1 ήταν η χρυσή εποχή του Le Mans. Οι κατασκευαστές έπρεπε να φτιάχνουν και εκδόσεις δρόμου για τα αγωνιστικά τους, πράγμα που τους ανάγκαζε να γίνουν ιδιαίτερα… ευρηματικοί ως προς την ερμηνεία των κανονισμών.

Υποχρεώθηκαν λοιπόν να φτιάξουν μερικά εξωφρενικά αυτοκίνητα δρόμου, ο Θεός να τα κάνει. Στην ουσία αγωνιστικά με ελάχιστες αναγκαίες μετατροπές ώστε όπως όπως να βγάζουν πινακίδες κυκλοφορίας και έτσι να βγει η έγκριση τύπου για το αγωνιστικό. Το θέμα είναι ότι αρκούσε να κατασκευαστεί έστω μόνο ένα κομμάτι, έτσι προέκυψαν μερικά πραγματικά μοναδικά σπάνια κομμάτια.

Ένα από αυτά ήταν το SARD, το αυτοκίνητο της Sigma Advanced Racing Development. Μιας ιαπωνικής ομάδας που συνεργάζονταν στενά με την Toyota. Το αυτοκίνητο που ετοιμάστηκε για το Le Mans ήταν ένα σοβαρά τροποποιημένο MR2, με 4λιτρο κινητήρα V8 biturbo. Έβγαζε 600 άλογα και έδειχνε εξαιρετικά άγριο. Το αμάξωμα έχει δεχτεί αρκετές επεμβάσεις επίσης. Δεν δείχνει αρκετά αρμονικά, το αντίθετο μάλλον. Το επιμηκυμένο πίσω μέρος ήταν αναγκαίο για να χωρέσει ο μεγαλύτερος κινητήρας. Η αεροδυναμική, οι απαιτήσεις για ψύξη και η ανάγκη να καλυφθούν οι μεγαλύτεροι τροχοί είναι οι βασικές αιτίες… κακοποίησης του αρχικού σχεδίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube