Shelby Mustang, η ανέκδοτη αρχή μιας μεγάλης πορείας [video]

Shelby Mustang, η ανέκδοτη αρχή μιας μεγάλης πορείας [video]

Η αντίστροφη μέτρηση για τα 50ά γενέθλια της Mustang συνεχίζεται και η Ford δημοσιοποίησε ένα νέο video που κάνει αναδρομή στην εξέλιξη της αυθεντικής Shelby GT350.

Τα πράγματα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο ευφυής Lee Iacocca, αντιπρόεδρος της Ford το 1964, κάλεσε τον Carroll Shelby και του ζήτησε να φτιάξει μια αγωνιστική Mustang.

Ο Shelby του αποκρίθηκε, αποκαλώντας τη Mustang «αυτοκίνητο για γραμματείς», ότι αυτό είναι μάλλον ανέφικτο. Ο Iacocca δεν πτοήθηκε και είπε στον Shelby: «Πάρε ένα V8 και ανέβασέ τον στα 300-350 άλογα. Άλλαξε τα φρένα, την ανάρτηση και βγάλε το πίσω κάθισμα».

Ύστερα από όλες τις αλλαγές και αφού η δουλειά είχε ολοκληρωθεί, ξεκίνησε μια διχογνωμία για το πώς πρέπει να λέγεται το αυτοκίνητο. Τελικά, ο Shelby φώναξε τον εργοδηγό του συνεργείου και του ζήτησε να μετρήσει πόσα βήματα ήταν από το κτίριο μέχρι το διπλανό αεροδρόμιο του Van Nuys. Ο εργοδηγός πήγε και γυρίζοντας ανέφερε ότι μέτρησε 347 βήματα. Τότε ο Shelby έκλεισε το θέμα, ονομάζοντας το αυτοκίνητο GT350.

Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube