Σαν σήμερα: Το 1938, ο Rudolf Caracciola πετυχαίνει νέο ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά

Σαν σήμερα: Το 1938, ο Rudolf Caracciola πετυχαίνει νέο ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά

Στις 28 Ιανουαρίου του 1938, ο οδηγός αγώνων Rudolf Caracciola θέτει εκ νέου το ρεκόρ ταχύτητας με 432,7 km/h.

Το ρεκόρ των 432,7 km/h του Otto Wilhelm Rudolf Caracciola, που το πέτυχε στη γερμανική Autobahn μεταξύ Φρανκφούρτης και Darmstadt, δεν αναγνωρίστηκε από όλους τους οργανισμούς.

Ως εκ τούτου δεν βρίσκεται στην επίσημη λίστα των ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά. Το ρεκόρ του, αναγνωρισμένο ή όχι, παρέμενε μέχρι πρόσφατα το υψηλότερο που είχε επιτευχθεί σε δημόσιο δρόμο. Και το πέτυχε με μια τροποποιημένη Mercedes-Benz W125 (επονομαζόμενη Rekordwagen).

Το ρεκόρ του Caracciola καταρρίφθηκε μόλις τον Νοέμβριο του 2017 (!), όταν το Agera RS στα χέρια του εργοστασιακού οδηγού της Koenigsegg, του Niklas Lilja, έπιασε 445,54 km/h. Να θυμίσουμε ότι την ίδια μέρα, στην προσπάθεια για το ίδιο ρεκόρ και ενώ το κατείχε ήδη, σκοτώθηκε ο Bernd Rosemeyer με το Auto Union Streamliner.

Στις 28 Ιανουαρίου του 1896 όμως, κόπηκε και η πρώτη κλήση για υπέρβαση ορίου ταχύτητας στη Βρετανία. Ο παραπτωματίας Βρετανός οδηγός υπερέβη το όριο ταχύτητας κατά δύο μίλια την ώρα (sic) σε κατοικημένη περιοχή.

Τρείς δεκαετίες αργότερα, στην ίδια χώρα, στις 28 Ιανουαρίου του 1937, το πρωτότυπο της Rolls-Royce Wraith έκανε το πρώτο του test run. Το πρώτο μοντέλο της προπολεμικής περιόδου θα ονομαζόταν Rolls-Royce Silver Wraith και θα γινόταν η κύρια πολυτελής μπερλίνα που θα πουλιόταν από τη Rolls-Royce στις δεκαετίες που θα ακολουθούσαν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube