Σαν σήμερα: Το 1931 κατασκευάζεται το τελευταίο Ford Model A

Σαν σήμερα: Το 1931 κατασκευάζεται το τελευταίο Ford Model A

To αυτοκίνητο που αντικατέστησε το Model T, το πιο πετυχημένο μοντέλο της εποχής του, περνά στην Ιστορία με τη διακοπή της παραγωγής του.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 1931, η γραμμή παραγωγής του Ford Model A σταματά για να ανακατασκευαστεί προκειμένου να υποδεχτεί τον αντικαταστάτη του, Model B.

To Model A ενσωματώθηκε στην γκάμα της Ford στις 26 Nοεμβρίου του 1927, αντικαθιστώντας το Model T που παρέμεινε στην παραγωγής επί 18 συναπτά έτη. Κατασκευάστηκε δε σε εκατομμύρια κομμάτια, πετυχαίνοντας πωλήσεις 1.000.000 αυτοκινήτων τον πρώτο χρόνο της παραγωγής του, ανεβάζοντας την επίδοση αυτή στα δύο εκατομμύρια μόλις πέντε μήνες αργότερα.

Ο Henry Ford αρχικά αντιστάθηκε στην εξέλιξη του νέου μοντέλου μη θέλοντας να αντικαταστήσει το αγαπημένο του Model T, αλλά η κατάρρευση των πωλήσεων τον έπεισε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ο σχεδιασμός του Model A έγινε από την ομάδα ντιζάιν της εταιρείας, υπό την ηγεσία του γιού του Ford, Edsel, ωστόσο τις δάφνες αποκόμισε ο Henry Ford.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 100 χρόνια από το Model TT, το πρώτο επαγγελματικό Ford [video]

Όταν τα εργοστάσια της Ford επανεκκίνησαν τις εργασίες τους, τον Μάρτιο του 1932, η παραγωγή ξεκίνησε με το 4κύλινδρο Model B και το Model 18, το πρώτο αυτοκίνητο του Μπλε Οβάλ που φορούσε το θρυλικό κινητήρα flathead V8 με πλευρικές βαλβίδες.

Το Model A, στα χρόνια μεταξύ 1927 και 1932 κατασκευάστηκε σε 4.858.644 κομμάτια όλων των τύπων αμαξώματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube