100 χρόνια από το Model TT, το πρώτο επαγγελματικό Ford [video]

100 χρόνια από το Model TT, το πρώτο επαγγελματικό Ford [video]

Μόλις συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τότε που η Ford παρουσίασε το πρώτο της επαγγελματικό όχημα, το Model TT που είχε για βάση του το θρυλικό Model T.

Το Ford Model TT ασφαλώς και δεν έμεινε στην Ιστορία όπως το Model T που αποτέλεσε τη βάση του. Ωστόσο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των επαγγελματικών οχημάτων.

Ήταν το 1917 όταν η Ford εξέλιξε το TT, ένα μοντέλο με ωφέλιμο φορτίο 1 τόνου και τη δυνατότητα προσαρμογής καρότσας στο πλαίσιό του. Γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κυριολεκτικά κάθε λογής φορτίου, από καύσιμα μέχρι γράμματα.



Αρχικά το Model TT θήτευσε στις ΗΠΑ, όμως αρκετά κατασκευάστηκαν και στο Ηνωμένο Βασίλειο για να χρησιμοποιηθούν στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 10 αυτοκίνητα που άλλαξαν τον κόσμο

Ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο από το Model T των 20 ίππων, ενώ είχε καμπίνα για τον οδηγό κι έναν επιβάτη. Ο κινητήρας του έπαιρνε μπροστά με μανιβέλα, ενώ μια σημαντική παράμετρος ήταν ότι ο ιδιοκτήτης του μπορούσε να το παραγγείλει με πίσω ελαστικά που είχαν αεροθάλαμο αντί για τα συνηθισμένα τότε, συμπαγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το Ford Transit 2017

Ξεκινώντας από εκεί λοιπόν, η Ford σήμερα έχει μια παραπάνω από πλήρη γκάμα επαγγελματικών μοντέλων, που περιλαμβάνει τα Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier και το pick up Ranger.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube