Πώς είναι η ζωή με μια Mercedes 115 ετών; [video]

Πώς είναι η ζωή με μια Mercedes 115 ετών; [video]

H Mercedes Simplex 40HP έφερε την επανάσταση στην αυτοκίνηση το 1902. Πώς συγκρίνεται με την ηλεκτρική EQ Concept του αύριο;

Σχεδιασμένη από τον θρυλικό Gottlieb Daimler, η Mercedes Simplex του 1902 έβαλε τις προδιαγραφές για τα σύγχρονα αυτοκίνητα, ξεφεύγοντας από την αρχιτεκτονική της άμαξας χωρίς άλογα.

Και είναι εκπληκτικό να σκεφτείς ότι, αν η βενζίνη δεν ήταν τόσο φθηνή και η τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τόσο πρωτόλεια στις αρχές του 20ού αιώνα, η ηλεκτροκίνηση ίσως να είχε επικρατήσει, περιορίζοντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) στο μουσείο, ως μια πρόσκαιρη σελίδα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Η εξέλιξη του ICE ήταν ραγδαία και η επικράτησή του καθολική, χάρη και στην επιτυχία αυτοκινήτων όπως η Mercedes Simplex, με τον μεγάλο τετρακύλινδρο των 5,3 λίτρων και τους 40 ίππους στις 1.050 rpm, που ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο των πλουσίων της εποχής.

Το Car Throttle έκανε πρόσφατα μια βουτιά στο παρελθόν, δοκιμάζοντας τη Simplex και συγκρίνοντάς την με τη Mercedes του άμεσου μέλλοντος, το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο EQ Concept.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζεται το ηλεκτρικό SUV της EQ. Της Mercedes-Benz, δηλαδή! [video]

Δείτε το 14λεπτο video που ακολουθεί για να συνειδητοποιήσετε πόσο προχώρησε το αυτοκίνητο σε 115 χρόνια.

Πώς θα είναι σε άλλα 115 χρόνια; Απ’ ό,τι φαίνεται, μπορεί να μην υπάρχει και καθόλου…

[Πηγή: Car Throttle μέσω CarScoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube