Δοκιμάζεται το ηλεκτρικό SUV της EQ. Της Mercedes-Benz, δηλαδή! [video]

Δοκιμάζεται το ηλεκτρικό SUV της EQ. Της Mercedes-Benz, δηλαδή! [video]

Αν δεν το καταλάβατε, η Mercedes-Benz λάνσαρε χθες το brand ηλεκτρικών μοντέλων της.

Προσθέτοντας το διακριτικό EQ Power+ στο όνομα του νέου της μονοθεσίου για την F1 η Mercedes λάνσαρε το νέο brand με τα σήματα του οποίου θα πουλά τα υβριδικά και ηλεκτρικά της μοντέλα.

Όλα τα plug-in hybrid αυτοκίνητα της Mercedes θα έχουν σήμανση EQ Power. Η αρχή θα γίνει με τη ανασχεδιασμένη έκδοση της S-Class. Τα υβριδικά υψηλών επιδόσεων, αυτοκίνητα της Mercedes-AMG θα έχουν την σήμανση EQ Power+, όπως ακριβώς χρησιμοποιείται και στο μονοθέσιο F1 του 2017. Προφανώς στην κορυφή αυτής της γκάμας θα τοποθετηθεί το hypercar των 1000 ίππων που ετοιμάζει η Mercedes-AMG με κινητήρια μονάδα απευθείας από την Formula 1.

Διαβάστε ακόμη Δοκιμάζουμε το smart fortwo Electric Drive

Αυτό που αρχικά νομίζαμε ότι είναι ένα πρωτότυπο της facelift Mercedes-Benz GLC, είναι τελικά ένα «μουλάρι» δοκιμών εξέλιξης του πρώτου «εξηλεκτρισμένου» SUV που θα πωλείται με τα σήματα του νέου brand. Οι φωτογραφίες και το σύντομο video τραβήχτηκαν σε parking στην Στουτγάρδη. Και στην αρχή του video φαίνεται να βγαίνουν καυσαέρια στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Πράγμα που μας οδηγεί να υποθέσουμε ότι ίσως είναι κάποια έκδοση με range extender. Ή ότι η Mercedes χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα για βενζινοκίνητες, ηλεκτρικές και plug-in hybrid εκδόσεις. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και ατμός, υποδεικνύοντας την ύπαρξη ενός συστήματος που διατηρεί την μπαταρία στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Ή θα μπορούσε να έχει κάτι που θα παράγει ψεύτικο καπνό, δήθεν καυσαέριο, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των κατασκόπων.



Το πρώτο πρωτότυπο δοκιμών SUV του brand EQ ήταν μία GLC Coupe. Είναι αναμενόμενο η Mercedes να εκμεταλλευτεί τη στενή συγγένεια λανσάροντας ταυτόχρονα δύο εκδοχές του ίδιου μοντέλου. Η πλατφόρμα EVA είναι προσαρμόσιμη και τα SUV θα ακολουθήσουν δύο σεντάν. Θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια ακόμη μέχρι τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάσουν στις εκθέσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube