Όταν ο Röhrl ταπείνωσε τον Schumi στο Nürburgring [video]

Όταν ο Röhrl ταπείνωσε τον Schumi στο Nürburgring [video]

Μια λυσσαλέα κόντρα χωρίς να το ξέρουν, με δυο ίδιες Ferrari 599. Ακούστε την ιστορία από τον ίδιο τον Röhrl.

Η μεγάλη απορία κάθε φαν είναι: τι θα γίνει αν δύο θρύλοι από διαφορετικές κατηγορίες αγώνων αναμετρηθούν με ίδια αυτοκίνητα;

Αυτό βέβαια γίνεται κάθε χρόνο στον Αγώνα των Πρωταθλητών. Γίνεται όμως σε τεχνητές πίστες «μίκι μάους» και όχι στην πίστα που αποτελεί την ύστατη δοκιμασία των οδηγικών ικανοτήτων: τη Nürburgring Nordschleife των 20,8 χιλιομέτρων.  

Ποιος λοιπόν θα ήταν πιο γρήγορος στη Nordschleife; Ο Walter Röhrl ή ο Michael Schumacher, αν οδηγούσαν ολόιδια αυτοκίνητα;

Μην αναρωτιέστε πλέον, διότι αυτή η κόντρα των ονείρων μας έχει ήδη γίνει εδώ και μια δεκαετία. Και δεν μιλάμε για εικονική κόντρα απέναντι στο χρονόμετρο, αλλά για κόντρα πραγματική, παραδοσιακή, που κατέληξε μάλιστα και σε προσπέρασμα!

Ιδού λοιπόν η όλη ιστορία, όπως τη διηγείται ο ίδιος ο hrl στο παρακάτω video (με υπότιτλους):

Κάπου μέσα στο 2007, η Porsche έκανε τις τελευταίες δοκιμές της προηγούμενης 911 GT2 (997) και ο Röhrl μόλις είχε δώσει το τελικό ΟΚ για το στήσιμό της. Αφού γύρισε με την Porsche κι ένα μηχανικό, ο θρύλος των ράλι –και όχι μόνο– πήρε στη συνέχεια μια κόκκινη Ferrari 599 που είχαν ως αυτοκίνητο αναφοράς για να κάνει ένα γρήγορο γύρο για λόγους σύγκρισης.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, για να πάς τέρμα στο ’Ring χρειάζεσαι ένα κίνητρο. Και ο Röhrl το βρήκε όταν είδε μακριά μπροστά του ένα μαύρο αυτοκίνητο να πηγαίνει πραγματικά γρήγορα. Του πήρε κάποιο χρόνο να το πλησιάσει και όταν έφτασε στα 30 μέτρα είδε ότι ήταν μια ίδια Ferrari 599, αλλά μαύρη. Την ακολούθησε εντυπωσιασμένος από το πώς ο οδηγός της έλεγχε τα γλιστρήματα, αλλά όταν την έφτασε στα 2 μέτρα, ο οδηγός της μαύρης Ferrari άργησε να στρίψει την τελευταία στροφή της πίστας, τη δεξιά Galgenkopf, η μαύρη 599 γύρισε κάθετα και ο Röhrl βρήκε την ευκαιρία να την προσπεράσει από την εσωτερική!

Ο Röhrl δεν έκανε άλλο γύρο και βγήκε από την πίστα για να κρυώσει τη Ferrari του. Εκεί που ρολάριζε στο δημόσιο δρόμο, ήρθε δίπλα του η μαύρη 599, ο οδηγός της άνοιξε το παράθυρο και αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Michael Schumacher που έκανε δοκιμές αμορτισέρ για τη Sachs!

Φήμες λένε ότι ο Schumi είπε: «Αφού είσαι εσύ που με πέρασες, τότε δεν με πειράζει». Όμως ο Röhrl λέει πως ο Schumacher ήταν έξαλλος, πήγε και κατσάδιασε τους μηχανικούς της Sachs ρωτώντας τους τι παραπάνω είχε η κόκκινη 599 του Röhrl και τον πέρασε. Αυτό ήταν λάθος διότι οι μηχανικοί στη συνέχεια διέδωσαν το περιστατικό, σε σημείο που ο διευθυντής της BMW τηλεφώνησε στον Röhrl το άλλο πρωί και τον ρωτούσε αν έδειξε στον Schumi πώς οδηγούν στο ’Ring!

Όπως λέει ο Röhrl, ήταν ένα σκηνικό που θα ήταν σχεδόν αδύνατο να το οργανώσει κάποιος, αλλά έγινε κατά διαβολική σύμπτωση. Και καταλήγει λέγοντας ότι «ήταν βέβαια μια αστεία ιστορία».

Ο Schumacher αμφιβάλλουμε αν θα γέλασε με την καρδιά του…

[Πηγή: Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube