Το μοναδικό σκάφος BMW 507 [video]

Το μοναδικό σκάφος BMW 507 [video]

Όταν το πάθος συναντά το μεράκι και την θέληση.

Στα τέλη της δεκαετίας του 50, η BMW πειραματιζόταν με ένα ταχύπλοο σκάφος που θα φορούσε τον κινητήρα της 507 και η σχεδίασή του θα ήταν εμπνευσμένη από αυτό.

Στόχος της BMW ήταν να κατασκευάσει ένα ξεχωριστό σχεδιαστικά σκάφος, αλλά τα πλάνα της δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε. Το roadster 507 ήταν πολύ ακριβό στην κατασκευή του και η BMW «έμπαινε» μέσα με κάθε κομμάτι που έβγαινε από την γραμμή παραγωγής. Για αυτό τον λόγο κατασκευάστηκαν μόνο 252. Από την άλλη, το σκάφος που θα δείτε στο βίντεο είναι το ένα και μοναδικό κομμάτι.

Παρατημένο και ξεχασμένο για δεκαετίες σε μια αυλή, ο Felipe Garcia το πήρε και του έδωσε μια δεύτερη ζωή. Όλα ξαναφτιάχθηκαν από την αρχή και πάντα σύμφωνα με τις αρχικές προδιαγραφές. Ανακατασκευάστηκε η καρίνα, ο 3.2 V8 κινητήρας των 150 ίππων έγινε σαν καινούριος, βάφτηκε στα αρχικά χρώματά του και ξαναφτιάχτηκε η καμπίνα με τα ίδια ακριβώς υλικά και αξεσουάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφος, πέρα από το μοτέρ, είχε τα χρώματα, το τιμόνι, τον πίνακα οργάνων και τις πλευρικές γρίλιες του θρυλικού γερμανικού roadster.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube