H Volvo έκλεισε τα 90 [video]

H Volvo έκλεισε τα 90 [video]

Σαν χτες, στις 14 Απριλίου του 1927, το πρώτο Volvo, το ÖV4 άφησε πίσω του τη γραμμή παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο τα εταιρείας.

To 1924, οι Assar Gabrielsson και Gustaf Larsson, όταν ξεκίνησαν να ασχολούνται με το σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου, είχαν ήδη εμπειρία στο χώρο της βιομηχανίας. Και μάλιστα μέσω της πιο γνωστής βιομηχανίας κατασκευής ρουλμάν, την SKF, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Η γένεση της Volvo συνδέθηκε λοιπόν στενά με αυτή του «ρουλμάν» -η Volvo αρχικά ήταν θυγατρική της SKF. Το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από το εργοστάσιο της Volvo, στις 14 Απριλίου του 1927, είχε την κωδική ονομασία ÖV4 και το παρατσούκλι... Jakob. Κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον και έφερε πωλήσεις. Οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες της Volvo, Assar Gabrielsson και Gustaf Larsson, είχαν εμμονή εξ αρχής με την ποιότητα και τη σημασία στη λεπτομέρεια. Ο Jakob λοιπόν ήταν η αρχή μιας μεγάλης και μακράς ιστορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα πάντα για τα 90 χρόνια της Volvo [video]

Μιας πορείας που έκλεισε χτες τα 90 χρόνια της, με το πρώτο από τα video που βλέπετε, μια εξιστόρηση της σκανδιναβικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Και επίσης η ευκαιρία για την εκκίνηση της παραγωγής του νέου Volvo XC60.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube