Ferrari 512S, μια καλλονή των αγώνων καταδικασμένη να απογοητεύει [video]

Ferrari 512S, μια καλλονή των αγώνων καταδικασμένη να απογοητεύει [video]

Αυτή η αγωνιστική Ferrari ήταν η απόλυτη καλλονή και απόλυτα ανίκανη να ανταγωνιστεί τις Porsche 917 στο Group 5.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σχεδιάζονται με ένα και μόνο στόχο: Να κερδίζουν αγώνες.

Κάποιες φορές όμως, κατά τα διαδικασία σχεδιασμού, προκύπτουν και δημιουργήματα που από αισθητικής πλευράς είναι υπέροχα, όπως η Ferrari 512 S «Coda Lunga» του 1970. Ένα αυτοκίνητο που δεν μνημονεύεται για τις αγωνιστικές επιδόσεις του και για το ανάστημα που ύψωσε απέναντι στην Porsche 917, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει την εκτίμησή μας.

Το φιλμάκι που μας έρχεται από το κανάλι του Blackbird Automotive στο YouTube που φτιάχνει μια μίνι σειρά για τέσσερα αγωνιστικά του Group 5 που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπορ Αυτοκινήτων, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’70. Σε αυτό το φιλμάκι της σειράς βλέπουμε στο Goodwood τη Ferrari 512S με τον Franco Meiners στο τιμόνι και μπήκαμε σχεδόν στον πειρασμό να πούμε «Μην το τρέξεις! Δεν είναι και πολύ ασφαλές εδώ για το… αυτοκίνητο»! Τόσο όμορφο είναι.

Δυστυχώς όμως για την 512S, η μόνη νίκη της άξια μνείας ήταν στο Sebring το 1970 –και πουθενά αλλού εκείνη τη χρονιά, με τη Porsche 917 να είναι απλώς ασυναγώνιστη. H Ferrari απέσυρε την 512S ύστερα από ένα χρόνο προς χάριν της 3λιτρης 312PB, η οποία ύστερα από ένα χρόνο ακόμη κατέκτησε το World Sportscar Championship, το 1972.

Το Blackbird «συνέλαβε» με το φακό του υπέροχα το αυτοκίνητο, οπότε κι εσείς με τη σειρά ας δώστε του το χρόνο να σας φιλέψει με τις άψογες αναλογίες του και το μελοδραματικό 5λιτρο V12 που έκρυβε από κάτω τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube