Ένα πανάκριβο λάθος με θύμα μια Ferrari 250 GTO [video]

Ένα πανάκριβο λάθος με θύμα μια Ferrari 250 GTO [video]

Το ωραίο στο Goodwood Revival είναι δεν διστάζουν να οδηγήσουν πραγματικά στο όριο τα πιο σπάνια και ακριβά κλασικά σπορ αυτοκίνητα του πλανήτη. Το άσχημο είναι ότι καμιά φορά τα καταστρέφουν.

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην θρυλική Ferrari 250 GTO, η οποία είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα αυτοκίνητα για τους μεγαλύτερους συλλέκτες του πλανήτη. Η #3851GT είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει ποτέ πουληθεί σε δημοπρασία, με το σφυρί να χτυπά στα $38,12 εκατομύρια το 2014.

Δείτε ακόμη Άκου και κλάψε: Ferrari 250 GTO στο όριο [video]

Η #3851GT είχε τερματίσει 2η στο Tour de France το 1962, αλλά η 250 GTO Pininfarina Coupe με αριθμό σασί 4399GT ίσως είναι ακόμη πιο σπάνια. Ανήκει στον Βρετανό επιχειρηματία Anthony Bamford, πρόεδρο της JCB. Του γνωστού βιομηχανικού κολοσσού που κατασκευάζει χωματουργικά μηχανήματα, μπουλντόζες, φορτηγά και άλλα.

Δείτε ακόμη Οδηγεί την Ferrari 250 GTO των $40 εκατομμυρίων χωρίς αύριο [video]

Ο πρώτος της ιδιοκτήτης ήταν ο Colonel Ronnie Hoare. Ο οποίος αφού την κατέβασε σε κάποιους αγώνες, την μετέτρεψε σε αυτοκίνητο δρόμου το 1965. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο σε έκδοση δρόμου με αυτό το αμάξωμα. Ο Bamford το έχει στην κατοχή του από το 1969. Και το έβαψε στο συγκεκριμένο συνδυασμό κόκκινού και γαλάζιου χρώματος το 1980. Την έχει κατεβάσει σε αρκετούς αγώνες κλασικών αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και παλαιότερες εκδόσεις του Goodwood Revival. Φέτος όμως τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά.

Δείτε ακόμη Τελικά, ρέπλικα ο θησαυρός

Εκτός από τον ίδιο τον Bamford, το αυτοκίνητο στον φετινό αγώνα οδηγούσαν ο Andy Newall και ο Frank Stippler. Ο πρώτος, νικητής του Silverstone Classic το 2016, ήταν αυτός που οδηγούσε όταν συνέβη το ατύχημα.

Γνωστή και ως Series II, μόλις 4 αντίτυπα από την Pininfarina Coupe έχουν κατασκευαστεί. Η #4399GT, ευτυχώς, δεν φαίνεται να έχει καταστραφεί μέχρι του σημείου που δεν έχει επιστροφή. Και όσο βαρύς και να είναι ο λογαριασμός, αν είσαι πρόεδρος της JCB μάλλον δεν ιδρώνεις. Το θέμα είναι ότι μαγαρίζεις ένα μοναδικό κομμάτι ανυπολόγιστης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας.

Δείτε στο video πως ακριβώς συνέβη.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube