Τελικά… ρέπλικα ο θησαυρός

Τελικά… ρέπλικα ο θησαυρός

Θυμάστε που σας λέγαμε για εκείνον τον πολύ θαρραλέο τύπο που έστριβε σαν σαξόραλο την Ferrari 250 GTO;

Πριν λίγες μέρες έγινε viral ο τύπος με τη Ferrari 250 GTO που οδηγούσε χωρίς αύριο, χωρίς να δείχνει πως νοιάζεται για τη διαστημική αξία του μοντέλου και την εξαιρετική του σπανιότητα.

Σας είχαμε δείξει δύο video του Ολλανδού (με το μάλλον ιταλικό όνομα) Nicky Pastoirelli, ένα από την πίστα του Zandvoort και ένα δεύτερο πιο… αγχωτικό από αγώνα στο Goodwood με μονομαχίες τροχό με τροχό και προσπεράσματα με ρίσκο από την εξωτερική. Είχαμε θαυμάσει το θάρρος του Pastorelli, τις οδηγικές του ικανότητες και την… περιφρόνηση προς τα 40 εκατομμύρια δολάρια που πιάνει μια τέτοια Ferrari 250 GTO στο χρηματιστήριο των κλασικών αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη μάλιστα του Pastorelli φαίνεται να είναι μία από τις μόλις επτά με τοαμάξωμα Serie II.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια πραγματική Ferrari 250 GTO @ ανάβαση [video]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Και λέμε, «φαίνεται» διότι πολύ απλώς ΔΕΝ είναι. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ρέπλικα. Φτιαγμένο πάνω στα σχέδια της Ferrari αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο. Και πάλι είναι ένα πολύ ακριβό «παιχνίδι», αλλά δεν έχει ούτε την πραγματική ούτε τη συναισθηματική αξία του αυθεντικού. Και αν το τρακάρεις, βρίσκεις εύκολα και πολύ φθηνότερα τα ανταλλακτικά που χρειάζεται για να το φτιάξεις, πράγμα αδύνατο με το αυθεντικό.

Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι ρέπλικα δεν κάνει τον Pastorelli λιγότερο καλό οδηγό, αλλά λιγότερο… «μάγκα», σίγουρα.

[Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube