Η Mercedes-Benz C 124 σβήνει 30 κεριά [video]

Η Mercedes-Benz C 124 σβήνει 30 κεριά [video]

Από τον επόμενο χρόνο, τα μοντέλα C 124 θα αποτελούν εκλέξιμα κλασικά αυτοκίνητα για πινακίδες τύπου H (ιστορικά) στη Γερμανία.

Η Mercedes-Benz βρίσκεται σε γιορταστική διάθεση αυτές τις ημέρες, καθώς η Σειρά C 124 σβήνει τριάντα κεράκια.

Και αυτή η επέτειος συμπίπτει με το λανσάρισμα της ολοκαίνουργιας E-Class Coupé, οπότε η Στουτγάρδη είχε κάθε λόγο να βρίσκεται σε αυτή τη διάθεση για τις τρεις δεκαετίες από το λανσάρισμα της C 124, στο Salon de l’Auto 1987, τον Μάρτιο εκείνου του έτους στη Γενεύη. Τότε, η επίσημη μπροσούρα του αυτοκινήτου μεταξύ άλλων έγραφε τα εξής:

«Τα νέα κουπέ της μεσαίας κατηγορίας της Mercedes αποτελούν ένα αρμονικό μίγμα αποκλειστικής εικόνας, ισχυρής απόδοσης, πρωτοποριακής τεχνολογίας, υψηλής ασφάλειας και οικονομίας. Το άρωμα ενός εξαιρετικού αυτοκινήτου με τη χαμαρωτική άνεση που κάποιος μπορεί να οφηγεί καθημέρινά και επίσης να χρησιμοποιεί σε μακρινά ταξίδια. Οι εξωτερικές γραμμές: Σπορτίβ κομψότητα, διακριτικό στιλ, τέλεια σχεδιασμένο στην κάθε του λεπτομέρεια».

Φτάνοντας τα 30, σημαίνει ότι η C 124 είναι για τα γερμανικά δεδομένα αρκούντως παλαιό για να φορέσει πινακίδες ιστορικού αυτοκινήτου. Οι πρώτα μοντέλα που απάρτισαν την γκάμα ήταν οι 230 CE και 300 CE, ακολουθούμενα από άλλες εκδόσεις όπως οι 200 CE, 220 CE και 320 CE. Το 1989 ήρθε το πρώτο facelift, μαζί με ένα νέο έξτρα πακέτο «Sportline» που περιελάμβανε πιο σκληρή ανάρτηση, 15ιντσες ζάντες ελαφρού κράματος με φαρδύτερα λάστιχα, ξεχωριστά καθίσματα πίσω και πιο μικρό, δερμάτινο τιμόνι. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου λανσαρίστηκε και η ναυαρχίδα της γκάμας της C 124, η 6κύλινδρη 300 CE-24 με ισχύ 220 άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz Ε-Class Coupé

Από τον Ιούνιο του 1993, η Mercedes-Benz προχώρησε στην κοσμητική αναβάθμιση όλων των εκδόσεων της C 124, αναθεωρώντας την ονοματολογία του αυτοκινήτου που πλέον πήρε το όνομα «E-Class». Με το πέρασμα των χρόνων, διατέθηκε μια ποικιλία από 4κύλινδρα και 6κύλινδρα μοντέλα, με κορυφαίο το E 36 AMG, με 3,6λιτρο μοτέρ V6 και ισχύ 265 PS, που λανσαρίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1993. Η E 36 AMG ήταν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που γεννήθηκαν από τη συνεργασία της Mercedes-Benz με την AMG, σε συνέχεια της συμφωνίας που υπογράφηκε το 1990 για την από κοινού εξέλιξη μοντέλων υψηλών επιδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-AMG, μισός αιώνας ιστορίας

Η C 124, εκτός του ότι μπορεί να επαίρεται για το διαχρονικό ντιζάιν της, τα κουπέ της ενσωμάτωναν την πιο προηγμένη τεχνολογία που ήταν διαθέσιμη στο τέλος των 80s και στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ανάμεσα στα πρωτοποριακά για την εποχή στοιχεία και συστήματα, ξεχωρίζουμε την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, το ABS, τους θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, κληρονομιά από την S-Class, θερμαινόμενο ρεζερβουάρ για το πλυστικό υγρό του παρμπρίζ, μαζί με τα θερμαινόμενους σωλήνες και τα μπεκ του.

Η C 124, βασιζόταν στο σασί της μπερλίνας W124, αλλά ήταν 8,5 πόντους κοντύτερη και με ενισχυμένες τις εμπρός κολόνες, τις πόρτες και τα πλευρικά μαρσπιέ, καθώς καταργήθηκαν οι μεσαίες κολόνες. Οι απαιτούμενες δομικές ενισχύσεις έκαναν το αυτοκίνητο βαρύτερο απ’ ό,τι η αντίστοιχη μπερλίνα.

Η Mercedes-Benz απέσυρε τη C 124 τον Μάρτιο του 1996 και ύστερα από την παραγωγή 141.498 αυτοκινήτων στο εργοστάσιο του Sindelfingen, στη Γερμανία. Το πιο δημοφιλές μοντέλο της γκάμας ήταν η 300 CE που αγοράστηκε από 43.486 πελάτες μεταξύ των ετών 1987 και 1992.

[Πηγή Mercedes-Benz] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube