Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz E-Class Coupé

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz E-Class Coupé

Η κουπέ έκδοση της Mercedes-Benz E-Class είναι σημαντικά μεγαλύτερη και πολύ πιο ευρύχωρη από την προκάτοχό της.

Μετά τη διαρροή φωτογραφιών της xωρίς καμουφλάζ, και μερικές εβδομάδες πριν την επίσημη παρουσίασή της στο Detroit Auto Show, η Mercedes-Benz αποκάλυψε επίσημα την E-Class Coupé.

Ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με την 4πορτη E-Class, η Coupé είναι ο κρίκος της αλυσίδας που έλειπε για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ C-Class Coupé και S-Class Coupé στην γκάμα της Mercedes-Benz. Σε σχέση με την προκάτοχό της, η διαφορά σε διαστάσεις μέσα έξω μπορεί να χαρακτηριστεί τεράστια. Με μήκος που αγγίζει τα 4,83 m και μεταξόνιο 2,87 m, η νέα E-Class Coupé έχει διαφορά 12,3 και 11,3 πόντων, αντίστοιχα, από την απερχόμενη. Περίπου 6,5 πόντους έχουν κερδίσει τα μετατρόχια, που πλέον περνάνε το 1,60 m, και κατά επτά έχει αυξηθεί το πλάτος (1,86 m).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mercedes-Benz E 200

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της αύξησης διαστάσεων έχει μεταφερθεί στην καμπίνα. Οδηγός και συνοδηγός έχουν πέντε πόντους περισσότερο πλάτος στη διάθεσή τους, και οι αποκλειστικά δύο πίσω επιβάτες επιπλέον 7,4 πόντους για τα πόδια. Το ταμπλό είναι κατά βάση το ίδιο με της 4πορτης Mercedes-Benz E-Class, με τη διαφορά ότι οι τέσσερις κεντρικοί αεραγωγοί, αντί για οριζόντιες γρίλιες έχουν σχεδίαση που παραπέμπει σε τουρμπίνα αεροπλάνου. Και στην περίπτωση της Coupé, φυσικά, στο ταμπλό των πλούσιων εκδόσεων δεσπόζουν δύο έγχρωμες οθόνες 12,3’’.

Κατά το λανσάρισμα, η γκάμα της E-Class Coupé θα περιλαμβάνει μία έκδοση ντίζελ και τρεις βενζίνης. Η Ε 220 d φοράει το νέο 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα της Mercedes-Benz, με 194 PS, καταναλώνει 4,0 lt/100 km και εκπέμπει 106 g CO2/km στον τυποποιημένο κύκλο μέτρησης NEDC. Οι βενζινοκίνητες Ε 200 και Ε 300 χρησιμοποιούν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης, με μέγιστη ισχύ 184 και 245 PS, αντίστοιχα. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η μοναδική τετρακίνητη εκδοχή της E-Class Coupé, η E 400 4Matic. Με έναν 3λιτρο V6 bi-turbo που αποδίδει 333 PS και 48,9 kgm. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν το 9άρι αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic στον βασικό εξοπλισμό τους.

Κάθε Mercedes-Benz E-Class Coupé στέκεται 15 mm πιο κοντά στον δρόμο σε σχέση με την 4πορτη. Εκτός από τα συμβατικά αμορτισέρ, που ονομάζονται Direct Control, και στη δική της περίπτωση διατίθενται ως έξτρα τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα Dynamic Body Control, με λειτουργίες Comfort, Sport και Sport+, αλλά και η αερανάρτηση Air Body Control. Και στην Coupé υπάρχει η ίδια, ατελείωτη λίστα με στοιχεία εξοπλισμού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Drive Pilot και τα φώτα Multibeam LED.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain [video]

Η επίσημη πρώτη δημόσια εμφάνιση της Mercedes-Benz E-Class Coupé θα γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο, στο Detroit Auto Show, ενώ στις εκθέσεις της εταιρίας θα φτάσει το καλοκαίρι του 2017.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube