Η BMW 507 του Elvis Presley ξανά καινούργια [50 φωτογραφίες]

Η BMW 507 του Elvis Presley ξανά καινούργια [50 φωτογραφίες]

Bρέθηκε παρατημένη και το ίδιο το εργοστάσιο την απεκατέστησε. Δείτε πώς ήταν και πώς έγινε.

Η εμβληματική 507 είναι μια από τις σπανιότερες BMW αφού έχουν κατασκευαστεί μόνο 252 κομμάτια. Έτσι, όποιο αυτοκίνητο απ’ αυτά έχει επιβιώσει είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Όμως αυτή η 507 που ανήκε στον Elvis Presley είναι ανεκτίμητη.

Ο Presley είχε αγοράσει το αυτοκίνητο όταν, ήδη διάσημος, υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του στη Γερμανία. Η BMW ήταν αρχικά λευκή, αλλά λέγεται ότι ο Elvis βαρέθηκε να σβήνει τα νούμερα τηλεφώνου που έγραφαν πάνω της γυναίκες με κραγιόν – οπότε την έβαψε κόκκινη.

Η συγκεκριμένη 507 είχε δύσκολη ζωή, αφού ξεκίνησε ως έκθεμα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, χρησιμοποιήθηκε ως δημοσιογραφικό αυτοκίνητο και έτρεξε σε αγώνες με οδηγό τον Hans Stuck. Όταν την αγόρασε –μεταχειρισμένη– ο Presley, ο αντιπρόσωπος της έβαλε καινούργιο κινητήρα.

Δεν ξέρουμε πολλά για την τύχη της από εκεί και πέρα, όμως, λίγα χρόνια πριν, βρέθηκε παρατημένη στον αχυρώνα του διάσημου συλλέκτη Jack Castor, που την είχε αγοράσει το 1968. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά η BMW ανέλαβε να την αποκαταστήσει – αφού πρώτα την εξέθεσε στο Μουσείο BMW στο πλαίσιο της θεματικής έκθεσης Elvis’ BMW 507: lost & found”.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει ξανά το κοινό με την ομορφιά του, αφού η αποκατάστασή του ολοκληρώθηκε εγκαίρως ώστε να εκτεθεί στο περίφημο Concours d' Elegance του Pebble Beach στην Καλιφόρνια.

Το σπάνιο ρόουντστερ πέρασε από 8 απαιτητικά στάδια αποκατάστασης, με εξαιρετική φροντίδα από τους εξπέρ της BMW στα κλασικά αυτοκίνητα. Πριν επιστρέψει στο Μόναχο, η 507 είχε βαφτεί έξι φορές (μαζί με αυτή που έκανε ο Elvis), οπότε η BMW την επανέφερε στο αρχικό λευκό της χρώμα. Οι μάστορές της έλυσαν επίσης όλο το αυτοκίνητο και το ξαναέφτιαξαν από την αρχή ώστε να είναι σαν ολοκαίνουργιο.

Θα επανέλθουμε όταν η ανακαινισμένη 507 κάνει την εμφάνισή της στο Pebble Beach, στις 21 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube