Ανατριχιαστική έβγα με Lamborghini Sesto Elemento. Αλλά μέχρι εκεί, ο ήχος συγκλονίζει [video]

Ανατριχιαστική έβγα με Lamborghini Sesto Elemento. Αλλά μέχρι εκεί, ο ήχος συγκλονίζει [video]

To 2013 η Lamborghini είχε φτιάξει την Sesto Elemento. Ένα εξειδικευμένο track day car με απόδοση 578 άλογα, εξωφρενική εμφάνιση και συγκλονιστικό ήχο.

Η Lamborghini την ονόμασε Sesto Elemento, δηλαδή Έκτο Στοιχείο, από τον ατομικό αριθμό του άνθρακα, θέλοντας να δείξει πως όλο το αυτοκίνητο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Με τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 lt από τη Gallardo να αποδίδει 578 PS και 54,5 kgm ροπής και το βάρος να είναι μόλις 999 kg, η Sesto Elemento είχε μόνο 1,75 kg/PS και ήταν ένα από τα ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο, αφού επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 2,5’’! Το αυτοκίνητο ήταν μια ειδική έκδοση, ένα πρωτότυπο στην ουσία, το οποίο κατασκευάστηκε σε 20 μόλις αντίτυπα. Δεν είχε έγκριση τύπου για το δρόμο, ήταν ένα σκληροπυρηνικό track day car.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμαζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP580-2 [video]

Στο βίντεο που βλέπουμε το αυτοκίνητο δοκιμάζεται από τον Stig στην πίστα του παλιού Top Gear. Το οδηγεί στο απόλυτο όριο, με αντίπαλο το χρονόμετρο και μια καλή θέση στην διάσημη λίστα χρόνων της εκπομπής. Οι διορθώσεις στα γρήγορα κομμάτια κόβουν την ανάσα. Τελικά η συγκεκριμένη προσπάθεια διακόπτεται πρόωρα με ένα μεγαλοπρεπές τετακε. Βλέπετε εκεί τα μεγέθη είναι διαφορετικά. Ακόμη κι αν οδηγούν ένα εξαιρετικά σπάνιο κομμάτι από τα ελάχιστα που κυλούν τους τροχούς τους στον πλανήτη, αξίας 2,5 εκατομμυρίων τότε (σήμερα πωλούνται πάνω από 5) έχουν το ελεύθερο να πιέσουν στο όριο και δεν τρέχει και τίποτα αν κάτι πάει στραβά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιορτάζουμε 70 χρόνια Ferrari στο τιμόνι της 488 GTB [video]

Το εμπρός μέρος δεν είναι τόσο γοητευτικό. Θα λέγαμε πως μοιάζει με… ρέπλικα Gallardo. Το πίσω πάντως είναι υπέροχο. Με το κιβώτιο e-gear να κρέμεται ουσιαστικά έξω από τον προφυλακτήρα και τον διαχύτη, όπως στα παλιά αγωνιστικά του Le Mans. Η καμπίνα είναι υπέροχη. Ήταν σπαρτιάτικη, χωρίς ηχοσύστημα, air condition και άλλες ανέσεις, με το γυμνό ανθρακόνημα να δίνει μια άγρια ομορφιά καθαρόαιμου αγωνιστικού. Ακόμη και τα καθίσματα δεν ήταν παρά… αφρός, πολυεστέρας, κολλημένος απευθείας στη «μπανιέρα». Ο ήχος; Μαγεία, παράνοια, απόλαυση. Ανοίξτε τα ηχεία στο τέρμα.  



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube