Αχ! Μια Ferrari 250 LM του 1964! [video]

Αχ! Μια Ferrari 250 LM του 1964! [video]

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η Ferrari κάνει την καρδιά των ανθρώπων να σκιρτά τα τελευταία 70 χρόνια. Κι ένας από αυτούς είναι η 250 LM.

Αυτή η Ferrari 250 LM του 1964 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία δείγματα του τέλειου συλλεκτικού και όχι μόνο αυτοκινήτου.

Το Petrolicious βρήκε έναν ιδιοκτήτη λοιπόν στο Ontario, τον Remo Ferri, Καναδό ντίλερ της εταιρείας, του οποίου η αγάπη και η εμμονή για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ασίγαστες.

Η 250 LM φορά ένα 3,3λιτρο V12 με 320 άλογα και πιάνει στην ευθεία τα 290 km/h. Και βέβαια, εκτός από αυτό, συμβαίνει η σιλουέτα της να είναι υπέροχη απ’ όποια γωνία κι αν την κοιτάξεις. Όπως και ο Ferri, όμως, εκείνο που μας τρελαίνει είναι το αυτοκίνητο να είναι με το καπό ανοιχτό, για να βλέπουμε το μοτέρ V12 σε όλο το αναλογικό μεγαλείο του. Και φυσικά, εντός, η γύμνια είναι το χαρακτηριστικό ενός αγωνιστικού. Τιμόνι, όργανα, λεβιές, καθίσματα… Δεν πιστεύουμε να θέλετε κάτι παραπάνω;

Βλέπετε, η αυγή του ’60 ήταν η χρυσή εποχή για το αγωνιστικό τμήμα της Ferrari και ειδικά στους αγώνες αντοχής και ειδικότερα στο Le Mans. Και η 250 LM είναι ό,τι πρέπει για άξιος εκπρόσωπος της εποχής εκείνης, μιας και είναι αυτή που οδήγησε τη Ferrari με την πρώτη συμμετοχή της στη νίκη, το 1965. Κατασκευάστηκαν λιγότερες από τις απαιτούμενες 100 προκειμένου να πάρει την αγωνιστική ομολογκασιόν ως αυτοκίνητο GT, οπότε εξαναγκάστηκε να τρέξει στα πρωτότυπα. Συνολικά κατασκευάστηκαν 32 κομμάτια, αριθμός που εγγυάται τη σπανιότητα, κατά συνέπεια και την υψηλή τιμή. Την υψηλότερη τιμή την πέτυχε το 2015 όταν δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby’s στο Monterey στην California, έναντι $17,6 εκατ.

Όσο για το συγκεκριμένο κομμάτι, δείχνει σαν να βγήκε μόλις από το ατελιέ στο Maranello. Και στην περίπτωση που αναρωτιέστε, αν και δεν θα έπρεπε, η 250 LM (για το Le Mans) δεν είναι άλλη από την κεντρομήχανη εκδοχή της εμβληματικής 250GT. Βέβαια, συμβαίνει να είναι και το πρώτο κεντρομήχανο αυτοκίνητο της Ferrari, αγωνιστικό βέβαια. Μιας και το πρώτο κεντρομήχανο παραγωγής ήρθε το 1968 με την Dino 206 GT ή, αν είστε από εκείνους που δεν θεωρούν τις Dino πραγματικές Ferrari, το 1973 με την 365GT4 BB -’71 η πρώτη εμφάνιση στο Salone di Torino.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube