Στο σφυρί πανέμορφη Lancia Fulvia Coupé 1.3S

Στο σφυρί πανέμορφη Lancia Fulvia Coupé 1.3S

Μοντέλο του 1973, είναι σε τέλεια κατάσταση και στο γνήσιο εργοστασιακό πράσινο χρώμα. Προλαβαίνετε!

Δεν χρειάζεται να είσαι φανατικός της Lancia για να κατατάξεις την Fulvia Coupé ανάμεσα στα κομψότερα αυτοκίνητα που έχουν φτιαχτεί ποτέ.

Η συγκεκριμένη είναι βαμμένη στο εργοστασιακό πράσινο Verde Cascino” (από το ομώνυμο πάρκο της Φλωρεντίας), είχε ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1973, αλλά τώρα βρίσκεται στην Αγγλία με τον τέταρτο ιδιοκτήτη της.

Η κατάσταση του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται «χωρίς μετατροπές», έχει 108.000 km στο οδόμετρο, καινούργια αντλία νερού, δαγκάνες φρένων και βέβαια λάδια και υγρά στα τακτικά χρονικά διαστήματα.

Ο συνδυασμός του πράσινου με τις ταμπά ταπετσαρίες είναι ό,τι πιο ταιριαστό και, παρά τα χιλιόμετρα, η φθορά φαίνεται αμελητέα. Το ίδιο ισχύει και για το εξωτερικό αμάξωμα. Το κάτω μέρος έχει προστατευτεί με ειδική πίσσα.

Κάτω από το καπό είναι ο ιδιαίτερος V4 του Zaccone Mina. Έχει πολύ στενή γωνία κυλίνδρων, μόλις 13 μοίρες, ώστε να μπορεί να έχει μία μόνο κυλινδροκεφαλή για απλότητα και μικρότερο βάρος. Είναι τοποθετημένος με κλίση 45 μοιρών για πιο χαμηλή γραμμή καπό και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Στην έκδοση 1.3S, με τα δύο καρμπιρατέρ Solex 35, αποδίδει 90 PS/6.000 rpm και 11,6 kgm/5.000 rpm.

Με το γρήγορο 5άρι κιβώτιό της, η μικρή Lancia των 970 kg έπιανε τα 100 km/h από στάση σε 11,9” κι έφτανε μια τελική ταχύτητα 170 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την ιστορία της Lancia Fulvia Coupé

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει το γνήσιο βιβλίο οδηγιών και το βιβλίο συντήρησης, και βρίσκεται στην Αγγλία. Με σας φρενάρει όμως αυτό. Αν το κλείσετε, θα σας το στείλουν σπίτι. Και είναι και αριστεροτίμονο. Οπότε βιαστείτε. Μία μέρα σας έμεινε για να κάνετε την προσφορά σας στο Bring a Trailer. Τιμή εκκίνησης είναι τα $22.500 (€21.150).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια καθαρόαιμη αγωνιστική Fulvia Coupé 1.6 HF προς πώληση

[Πηγή: Bring a Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube