Μια καθαρόαιμη αγωνιστική Lancia Fulvia Coupé Rallye 1.6 HF προς πώληση στο eBay

Μια καθαρόαιμη αγωνιστική Lancia Fulvia Coupé Rallye 1.6 HF προς πώληση στο eBay

Αν θα θέλατε μια αυθεντική αγωνιστική Lancia Fulvia Coupé Rallye 1.6 HFτου 1970, τώρα είναι η ώρα σας. Μόνο ετοιμαστείτε να βάλετε το χέρι στην τσέπη βαθιά.

Το αυτοκίνητο αυτό είναι για τους Ιταλούς -και όχι μόνο- «il classico finale».

Πρόκειται για μια Lancia Fulvia Coupé Rallye 1.6 HF του 1970 (η επονομαζόμενη Fanalone λόγω των μεγάλων εσωτερικών εμπρός φαναριών της) που, εκτός του ότι είναι σε άριστη κατάσταση μέσα έξω, είναι έτοιμη ακόμα και για «αγώνες», με όλο τον εξοπλισμό και τις τροποποιήσεις της. Κι αν ενδιαφέρεστε βρίσκεται στο eBay Motors με τη σημείωση «Buy It Now» με τιμή $200.000. Και ναι, αν ρωτάτε, υπάρχει λόγος για την 6ψήφια τιμή της.

Η Fulvia εισήχθη στην γκάμα της Lancia το 1963 και παρέμεινε στην παραγωγή για 13 χρόνια, μέχρι το 1976. Η υπερδεκαετής αυτή πορεία δεν ήταν φυσικά ατυχής, μιας και η εμπορική καριέρα της ήταν καλή στις ευρωπαϊκές αγορές. Αλλά η Fulvia έφερε σπίτι και τα κύπελα του Ιταλικού Πρωταθλήματος Ράλι από το 1965 έως το 1969 και από το 1970 έως το 1973. Και επιπλέον, έγινε και παγκόσμια πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές στο WRC του 1972.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lancia Fulvia Coupé 1965-1976

Έτσι, αυτή η μικρή Lancia κέρδισε εννέα πρωταθλήματα σε μόλις οκτώ χρόνια κι ένα ακόμα στην κλάση της στην Daytona, πριν αποχωρήσει από το προσκήνιο αφήνοντας τη θέση της στη Stratos. Η παρουσία της όμως στους αγώνες συνεχίστηκε μέχρι το 1974, με μικρή όμως επιτυχία. Βλέπετε, το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον. Με τέτοιο παλμαρές λοιπόν δεν είναι περίεργο που ο τωρινός ιδιοκτήτης ζητά τόσα χρήματα.

Αυτή λοιπόν η πλήρως αποκατεστημένη και αγωνιστικά πιστοποιημένη που πωλείται στο eBay ανήκε στην επίσημη αγωνιστική ομάδα της Lancia το 1973-1974. Αν και λόγω σεζόν, το προσωπικό παλμαρές της είναι ισχνό στη σκηνή των Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, έχει σημειώσει μια νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι του 1973. Αλλά και από την άλλη, δεν παύει να είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της ιταλικής αγωνιστικής ιστορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legends: Lancia Fulvia Sport Zagato 1965-1972

Το αυτοκίνητο που είναι ένα από τα μόλις 20 που έγιναν αγωνιστικά (1.258 Fanalone κατασκευάστηκαν από το 1968 έως το 1970), είναι πλήρως αποκατεστημένο με πλήρως επισκευασμένο τον 1.600άρη 4κύλινδρο κινητήρα του, την ανάρτηση και το σασμάν. Όλα τα ορίτζιναλ νούμερα που πιστοποιούν την αυθεντικότητά της βρίσκονται εκεί, αλλά και το ορίτζιναλ καντράν της Veglia Borletti και τα διάφορα πρόσθετα όργανα της VDO.

Εξωτερικά, είναι βαμμένη στα άσπρα κόκκινα της ομάδας Lancia-Marlboro, με μπρονζέ ζάντες, τα αυθεντικά αγωνιστικά φώτα ομίχλης και τα αυτοκόλλητα των χορηγών. Στην καμπίνα, ως είθισται σε ένα αυτοκίνητο ράλι, τα πράγματα είναι σπαρτιάτικα: Μαύρο δέρμα με κοτλέ ενθέσεις στα καθίσματα και σε άψογη κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DieCast: Lancia Fulvia 1.6 HF Fanalone από την AUTOart

Με $200 χιλιάρικα, αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο που διαθέτει και σοβαρό παλμαρές, έστω και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το χρηματιστήριο των κλασικών η τιμή είναι μάλλον χαμηλή.

[Πηγή eBay]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube