Σε δημοπρασία ένα καρτ του Ayrton Senna

Σε δημοπρασία ένα καρτ του Ayrton Senna

Το τελευταίο go-kart με το οποίο αγωνίστηκε ο Ayrton Senna πριν μεταπηδήσει στη Formula Ford θα δημοπρατηθεί τον Φεβρουάριο.

Το καρτ με το οποίο ο Ayrton Senna αγωνίστηκε στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 1981 στην Πάρμα σώζεται και πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Πρόκειται για ένα DAP με κινητήρα 100 cc, το οποίο το 1981 είχε στηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ayrton Senna. Αμέσως μετά τον αγώνα στην Πάρμα το σασί πουλήθηκε από την DAP στον άνθρωπο που το έχει στην κατοχή του μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον οίκο Bonhams παρών στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία ήταν ο Harm Schuurman, αντίπαλος του Senna σε εκείνο τον αγώνα και φίλος του σημερινού ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ένας κινητήρας ακριβώς ίδιος με αυτόν που είχε χρησιμοποιήσει ο Ayrton, και το καρτ έχει δουλέψει λιγότερες από δύο ώρες έκτοτε. Μαζί με το καρτ ο αγοραστής θα παραλάβει και ένα αντίτυπο του βιβλίου 50 Ans de Karting, των Fabrice Connen και Jacky Foulatier, το οποίο περιέχει φωτογραφίες του. Το καρτ θα βγει στο σφυρί στη δημοπρασία Les Grandes Marques du Monde au Grand Palais στο Παρίσι, στις 6 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να πουληθεί προς €24.000 με €28.000.

Στο παρακάτω video ο Angelo Parilla, ιδρυτής της DAP, μιλάει για τη σχέση της εταιρίας του με τον Ayrton Senna.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube