Σε δημοπρασία μια τριθέσια Ferrari 365 P Berlinetta Speciale [video]

Σε δημοπρασία μια τριθέσια Ferrari 365 P Berlinetta Speciale [video]

Ένα σπάνιο μοντέλο της Ferrari, με τριθέσια διάταξη στο εσωτερικό, αναμένεται αλλάξει χέρια για περισσότερα από $20 εκατ.

Τα τελευταία χρόνια οι σπάνιες ιστορικές Ferrari σπάνε το ένα ρεκόρ τιμής μετά το άλλο στις δημοπρασίες ανά τον κόσμο. Και είναι σίγουρο ότι σύντομα θα εκταμιευτεί ένα δυσθεώρητο ποσό και για αυτή την 3θέσια Ferrari 365P Berlinetta Speciale. Ποσό που θα ξεπερνά την αξία... 65 σημερινών 458 Speciale.

Η Ferrari 365 P Berlinetta Speciale του 1966 βασίζεται στο πλαίσιο των αγωνιστικών 365P2 και 365P2/3 αλλά είναι ένα κανονικό αυτοκίνητο δρόμου. Τύπικα μάλιστα είναι η πρώτη Ferrari δρόμου με κινητήρα στο κέντρο, αφού όταν κυκλοφόρησε είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο η θρυλική Dino 206/246 GT, αλλά δεν είχε βγει ακόμα στην παραγωγή. Και οι εμφανισιακές ομοιότητες μεταξύ των δύο μοντέλων είναι παραπάνω από εμφανείς.

Όμως η 365 P Speciale έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, τριθέσια διάταξη στο εσωτερικό και κινητήρα V12 αντί για 6κύλινδρο. Πιο συγκεκριμένα ο V12 που είναι τοποθετημένος σε διαμήκη διάταξη πίσω από το κόκπιτ έχει χωρητικότητα 4,4 lt και αποδίδει 380 PS. Τροφοδοτείται με καρμπιρατέρ Weber 40 DFI και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Το τιμόνι είναι τοποθετημένο στο κέντρο του ταμπλό και το κάθισμα του οδηγού περιστρέφεται για εύκολη είσοδο και έξοδο.

Αυτή η Ferrari 365 P Berlinetta Speciale είχε φτιαχτεί το 1966 κατά παραγγελία του Luigi Chinetti, οδηγού αγώνων και ντίλερ της Ferrari στις Η.Π.Α. Αφού την πούλησε σε έναν πελάτη ο οποίος τη βρήκε μάλλον δύσχρηστη για τις καθημερινές μετακινήσεις του στη Ν. Υόρκη, επέστρεψε σε αυτόν και παρέμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένειάς του μέχρι σήμερα. Παραμένει ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της Ferrari αφού φτιάχτηκε μόνο άλλη μία, η οποία ανήκει στην οικογένεια του Giovanni Agnelli.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη 365 P βγαίνει από το γκαράζ της μόνο για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις όπως το Goodwood Festival of Speed ή το αμερικανικό Concorso Italiano. Είναι φυσικά σε άριστη κατάσταση και το οδόμετρό της δείχνει μόλις 7.965 km. Δεν είναι παράλογη λοιπόν η εκτίμηση του οίκου Gooding & Company, μέσω του οποίου θα δημοπρατηθεί τον Αύγουστο, ότι αυτό το τόσο ιδιαίτερο και σπάνιο μοντέλο θα πουληθεί για περισσότερα από $20 εκατ. (€14,9 εκατ.).

[Πηγή: Worldcarfans / Φωτογραφίες: Supercars.net]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube