Σε δημοπρασία αγωνιστικά Honda S2000 και NSX της Spoon

Σε δημοπρασία αγωνιστικά Honda S2000 και NSX της Spoon

Δύο αγωνιστικά της Spoon που προκαλούν συγκινήσεις σε κάθε φίλο της Honda και όχι μόνο, θα βγουν σε δημοπρασία στο Tokyo Auto Salon.

Δεν χρειάζεται να είσαι φανατικός της Honda για να λατρεύεις το S2000 και το NSX. Χρειάζεται όμως να βρεθείς στο Τόκιο αν θέλεις να αποκτήσεις μια αγωνιστική εκδοχή κάποιου εκ των δύο, φτιαγμένη από τη Spoon.

Το συγκεκριμένο NSX ξεκίνησε τη ζωή του το 2007, ως ένα από τα μόλις πέντε Type R GT που φτιάχτηκαν για να ομολογκαριστεί το αντίστοιχο αγωνιστικό του ιαπωνικού πρωταθλήματος Super GT. Οι περισσότερες αλλαγές του σε σχέση με το συμβατικό NSX Type R εντοπίζονταν στο αμάξωμα, με χαρακτηριστικότερη όλων την εισαγωγή αέρα που εκτείνεται μέχρι την οροφή.

Η Spoon το ετοίμασε για να συμμετάσχει με αυτό στο Macau Road Sports Challenge. Αρχικά φορούσε τον εργοστασιακό κινητήρα με κωδικό C32B, βελτιωμένο ατμοσφαιρικά. Όμως στην πορεία αυτός αντικαταστάθηκε από έναν C30A, από παλαιότερο NSX, ο οποίος χάρη σε ένα τούρμπο αποδίδει 550 PS. Έκτοτε το αυτοκίνητο δεν έχει τρέξει κανέναν αγώνα, όμως συντηρείται κανονικά και παραμένει απόλυτα μάχιμο.

Στην περίπτωση του S2000, έχουμε να κάνουμε με ένα από τα τελευταία που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. Με αυτό η Spoon συμμετείχε στο πρωτάθλημα αντοχής Super Taikyu για τρεις χρονιές, μέχρι και το 2016. Ο κινητήρας του δεν είναι σημαντικά βελτιωμένος, για να μην ξεφεύγει από τις προδιαγραφές της κλάσης ST-4. Έχει προσεχθεί όμως κάθε λεπτομέρεια κατά την επιλογή των εμβόλων, των μπιελών κ.λπ. και κατά τη συναρμολόγησή τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.



Τα δύο αγωνιστικά της Spoon θα δημοπρατηθούν από τον οίκο BH Auctions την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο της έκθεσης Tokyo Auto Salon. Την ίδια μέρα που θα βγει στο σφυρί η Toyota Supra V12 της Top Secret, και ακόμη 13 ιδιαίτερα ποθητά σπορ μοντέλα.

[Πηγή: BH Auction 1 & 2]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube