Σπανιότατη Toyota Supra V12 προς πώληση

Σπανιότατη Toyota Supra V12 προς πώληση

Ένα από το πιο φημισμένα αυτοκίνητα της ιαπωνικής underground motorsport σκηνής βγαίνει στο σφυρί, μια πολύ σπάνια Toyota Supra με V12 κινητήρα.

Στην ιαπωνική underground σκηνή των «αυτοσχέδιων αγώνων», στα κοντράδικα στέκια δηλαδή, αυτή η Toyota Supra τυγχάνει ιδιαίτερου σεβασμού. Είναι βελτιωμένη από την Top Secret και φοράει έναν V12 biturbo κινητήρα από Toyota Century.

Το αυτοκίνητο έχει παράσημο την τελική των 357 km/h τα οποία έχει πιάσει στην κυκλική κεκλιμένη πίστα Nardo στην Ιταλία, με τον Kazuhiko “Smoky” Nagata στο τιμόνι, τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Top Secret. Φήμες λένε επίσης ότι ο “Smoky” είχε πάει αυτό το αυτοκίνητο στο Λονδίνο το 1999 και είχε πιάσει 317 km/h στον Α1. Πράξη για την οποία συνελήφθη και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο θρύλος μιας Supra ξεχασμένης στο βουνό

Στο περιστατικό του Λονδίνου δεν είχε ακόμη τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο ο V12. Ήταν 6κύλινδρο σε σειρά όπως όριζαν οι προδιαγραφές της Toyota και με το εργοστασιακό bodykit. Η μετατροπή στο 12κύλινδρο τέρας που βλέπουμε στις εικόνες έγινε το 2007, για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Τότε ακόμη δεν είχε αρχίσει να παράγεται το GTR και η Toyota δεν είχε πλάνα αναβίωσης της Supra. Όχι πως αυτή που έχουμε δει να εξελίσσεται και περιμένουμε να αποκαλυφθεί έχει καμία σχέση με το αρχέτυπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόση δύναμη έχει η εξάτμιση μιας Toyota Supra 1.000 ίππων; [video]


Την τελευταία φορά που δοκιμάστηκε, ο V12 από Toyota Century με τα δύο τούρμπο απέδιδε 930 ίππους, με μια… μικρή βοήθεια από ένα σύστημα ψεκασμού nitro. Όλη η δύναμη καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Το αυτοκίνητο δημοπρατείται από την BH Auction, η τιμή εκκίνησης δεν έχει ανακοινωθεί αλλά μην περιμένετε ότι θα είναι φθηνό.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube